Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Trostruki dobitnici Grammya dolaze u HNK Zadar u sklopu turneje Hope

Objavljeno

-

✨SOWETO GOSPEL CHOIR✨
📅 16. studenog 2024.
📍 HNK Zadar, 20:00
🎫 Ulaznice su dostupne na eventim.hr
Publika će imati priliku uživati u moćnim izvedbama tradicionalnih južnoafričkih himni, neponovljivoj obradi pjesme “Amazing Grace”, čuvenom “Hallelujah” Leonarda Cohena i dirljivom “Freedom Songs Medley”.
Osim što je trostruki dobitnik Grammyja, ovaj iznimni zbor već desetljećima plijeni svjetsku pažnju nastupajući za Nelsona Mandelu, Oprah Winfrey, Billa Clintona i surađujući s legendama poput Arethe Franklin, Stevieja Wondera i Johna Legenda. Pored glazbenog djelovanja, zbor je poznat i po humanitarnom radu kroz svoju zakladu Nkosi’s Haven Vukani za pomoć djeci i majkama oboljelima od AIDS-a.
✨Dođite i osjetite snagu afričkog zvuka koji će vas ispuniti pozitivnom energijom! ❤️🌍💫
organizator: Music Time

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Županov tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi: Sam čin pomaganja za vas je najveća moguća plaća

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin sa suradnicima priredio je u Domu Zadarske županije tradicionalni svečani prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.
Ovogodišnji laureati, njih 50, tijekom ove godine došli su do 35, 50, 75 ili 100 darivanja krvi. Osam darivateljica dalo je krv 35 puta, 29 darivatelja 50 puta, dvije darivateljice 55 puta, deset muškaraca 75 puta, dok je jedan darivatelj – Alen Šestan dao je krv okruglih 100 puta. Ukupno su, danas nagrađeni darivatelji, dragocjenu tekućinu donirali čak – 2690 puta!
Svečanosti su nazočili predstavnici Crvenog križa Zadarske županije, Gradskih društava Crvenog križa, Grada Zadra te Opće bolnice Zadar.
U svom obraćanju župan Longin je naglasio kako se svečani prijem održava već godinama kako bismo u javnosti osvijestili i dodatno istaknuli važnost onoga što, vođeni isključivo dobrotom i pozitivnim pristupom životnim izazovima čine dobrovoljni darivatelji krvi.
„Nažalost, živimo u vremenima u kojima tehnologija postupno zamjenjuje kontakte uživo. Životni tempo i svakodnevni stres nažalost nas je učinio znato manje osjetljivima na probleme i patnje drugih. Znati da u takvom svijetu postoje ljudi poput vas ulijeva nam nadu da je svijet ipak i dalje mjesto u kojem se ne zaboravljaju prave vrijednosti. Jer vi ste oni koji nesebično darujete dio sebe potpuno nepoznatoj osobi i pri tome ne tražite ništa za uzvrat. Sam čin pomaganja za vas je najveća moguća plaća“, istaknuo je župan Longin dodajući da Zadarska županija prepoznaje vrijednost aktivnosti Hrvatskog crvenog križa, među kojima je i darivanje krvi, te svake godine pruža financijsku pomoć njegovoj ovdašnjoj podružnici.
„Dragi dobrovoljni darivatelji krvi, vi ste ponos ne samo svojih obitelji, već i svih građana Zadarske županije. Stoga vam iskreno zahvaljujem, osim u svoje osobno, i u njihovo ime svjestan da nam se svima može dogoditi da zatrebamo vašu pomoć“, dodao je župan Longin.
Ovogodišnjim laureatima obratio se i predsjednik Društva Crvenog križa Zadarske županije dr. Davor Dorčić koji je uz župana Božidara Longina, pročelnika Josipa Vidova i voditeljicu Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar dr. Marijanu Nadinić uručio zahvalnice, plakete i darove.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

U osnovnoj školi u Preku održane preventivne aktivnosti

Objavljeno

-

By

Proteklog tjedna u Osnovnoj školi „Valentin Klarin“ u Preku policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske proveli su aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“ i iz lokalnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“.

Predavanja iz projekta „Zdrav za 5“, usmjerena na prevenciju alkohola, slušali su učenici osmih razreda. Učenici su educirani o posljedicama konzumiranja alkohola te kaznenih ponašanja vezanih uz konzumiranje alkohola odnosno sankcijama koje se primjenjuju zbog nedopuštenih ponašanja koja se čine pod utjecajem alkohola, a u okviru predavanja provedena je i interaktivna radionica „Subotnja večer“.
Tijekom radionice učenici su iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz konzumiranje. ​

Učenici sedmih razreda Osnovne škole „Valentin Klarin“ slušali su predavanja o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi za vrijeme korištenja društvenih mreža, zatim o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja i zakonskim sankcijama.
Predavanje je dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partner Policijska uprava zadarska.

Učenicima su prezentiran pozitivne strane odnosno prednosti korištenja društvenih mreža, kao i negativne strane neograničenog boravka na društvenim mrežama i opasnosti kojima su mladi izloženi kod neopreznog korištenja interneta. Tijekom predavanja prikazani su i spotovi te kratki filmovi o rizičnim ponašanjima prilikom korištenja društvenih mreža, a učenici su iznosili svoje stavove o prednostima i opasnostima prilikom njihova korištenja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska policija za vikend evidentirala 253 prometna prekršaja

Objavljeno

-

By

Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 25. do 27. listopada 2024. godine, utvrdili su ukupno 356 prekršaja od kojih izdvajamo:

27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je i 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda.

Dogodilo se 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu