Connect with us

Sport

Fantela i Bačić prisiljeni na povlačenje

Objavljeno

-

Šime Fantela i Igor Marenić
Jučer je u Španjolskoj počela treća od sedam regata Svjetskog kupa. Oko 1000 jedriličara i jedriličarki iz svih krajeva svijeta prvog dana natjecanja dočekao je iznimno jak vjetar, 30 do 35 čvorova.
Od klasa u kojima nastupaju hrvatski jedriličari zasad su objavljeni privremeni i neslužbeni rezultati za klase 470 i RS:X, koje su odradile po dva jedrenja. Među 80-ak muških posada klase 470 na 53. mjestu su Šime Fantela i Alan Bačić. U prvom plovu su bili deseti, nakon čega su se radi loma dijela opreme morali povući iz drugog jedrenja. U konkurenciji skoro 50 ženskih posada iste klase Enia Ninčević i Romana Župan su na 25 poziciji. U klasi RS:X (daska) među 60-ak natjecatelja Luka Mratović je 38.
Za klasu Laser u kojoj nastupa Ivan Taritaš zasad još nisu objavljeni rezultati. Klasa 49er, među kojima i Pavle Kostov i Petar Cupać, tek je isplovila prije nešto manje od sat vremena. Za ovu ekstremnu klasu 30 do 35 čvorova je daleko previše, tako da su ih suci odlučili zadržati na kopnu dok vjetar ne oslabi, što se poslijepodne i dogodilo. U ovom trenutku puše oko 20 čvorova.
(hrsport.net)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

GRAĐANI TEŠKO DO BAZENA / Na Višnjiku sve do nedjelje završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore!

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Od 26. do 29. rujna 2024. godine, na zatvorenom bazenu Višnjik održava se završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore. Na turniru će sudjelovati mladi talenti iz osam klubova: HAVK Mladost, Jadran ST, Mornar, Solaris, Medveščak, Zadar 1952, Jug AO i Primorje EB.

Tim povodom obavještava se javnost da će, zbog održavanja turnira, doći do izmjena u rasporedu korištenja bazena za građanstvo:

Četvrtak, 26. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 16:00 do 20:00 sati

Mali bazen otvoren od 20:00 do 22:00 sati

Petak, 27. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 22:00 sati

Mali bazen otvoren od 6:00 do 8:00 sati, od 10:00 do 15:00 sati i od 20:00 do 22:00 sati

Subota, 28. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 9:00 do 12:30 sati i od 15:30 do 21:00 sati

Mali bazen otvoren od 21:00 do 22:00 sati

Nedjelja, 29. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 14:00 sati

 
Nastavi čitati

Sport

“KACIGU NA GLAVU I SAMO GAS!” / Zadarski motociklisti Ćurković i Žilić uspješni i na kraju ove moto sezone!

Objavljeno

-

By

               Prošlog vikenda, u organizaciji HMS i MK Nova Rača održana je posljednja za ovu sezonu 8. Moto utrka koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Veliki ljubitelji oktana bili su svjedoci zadnje moto utrke gdje se u nekoliko klasa odlučivalo o prvaku za ovu kalendarsku godinu.

Nakon održanih 8 utrka u Sloveniji i Hrvatskoj, zadarski vozači su nastavili sa dobrim rezultatima.

Ove sezone zadarske boje su branili Vilijam Ćurković i Neven Žilić, obojica za MK Arbanasi iz Zadra, team Grabac RT.

Vilijam Ćurković je ponovio prošlogodišnji uspjeh, te je i ove godine u ukupnom plasmanu bio drugi u klasama 2. I 7. / do 750 ccm/ ponovivši odličan rezultat i ove godine.

Neven Žilić je u  klasi 8. / do 1000 ccm/ završio na trećem mjestu u ukupnom plasmanu te ističe zadovoljstvo i ovom odvoženom sezonom.

MK Arbanasi je od ukupno 19 moto klubova zauzeo odlično 6 mjesto te se nalazi u gornjem domu motociklizma u Hrvatskoj i Soveniji.

Ove godine naši Zadrani ističu da su izuzetno zadovoljni s obzirom na nekoliko većih kvarova na njihovim motociklima. Stalna prisutnost na utrkama, koje naši vozači iskoriste i za treninge dala je i dobar rezultat u ukupnom plasmanu.

Ovom prilikom obojica se žele zahvaliti svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su bili dio i ovogodišnje njihove moto-karavane.

MK Arbanasi pozivaju  i ostale mlade snage iz Zadra i okolice da budu dio ovog adrenalinskog sporta da se utrkuju u kontroliranim uvjetima, jer Zadar zaslužuje još više i bolje.

“Kacigu na glavu i gas, samo gas, pozdrav iz garaže”, poručuju.

 
Nastavi čitati

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu