Connect with us

magazin

KOKTEL EMOCIJA U KINO ZONI / U petak jedna od najboljih regionalnih komedija – “Živi i zdravi” i Tihana Lazović!

Objavljeno

-

Za oproštaj s ljetnim dijelom programa, za vas smo dragi naši filmoljupci pripremili jednu pravi koktel emocija. U petak 20. rujna vas uz film ”Živi i zdravi”, jednu od ponajboljih regionalnih komedija posljednjih godina, očekuje prava šaka suza i vrića smija, a nju će nam predstaviti ni manje ni više već najslavnija zadarska glumica, Tihana Lazović!

Dva dana prije vjenčanja, Dragana odluči kako se ipak ne želi udati. No, sve je spremno: rodbina je pozvana, pokloni kupljeni, glazba plaćena, pršuti narezani. Za Lesa, strogu i okrutnu glavu mladoženjine obitelji, nema govora o otkazu. Svadba se mora održati, neće on tek tako izgubiti obraz pred narodom. Zaveden romantičnom idejom o braku i ljubavi, mladoženja Momo se nada da će mlada zaista ostati. Tako počinje najveća farsa ikad odigrana na poluotoku, začinjena velikom količinom dinamita, kako tradicija i običaji nalažu…

Nakon zapaženog uspjeha s komičnom dramom ”Igla ispod praga”, inače crnogorskog kandidata za nagradu Oskar, redatelj, scenarist i producent Ivan Marinović vraća se uz jednu urnebesnu priču koja kroz temu svadbe udara u čvrste temelje tradicionalizma, generacijskog jaza i promjenama u društvu. Ovaj film se također bavi i odnosima među ljudima u teškom okruženju u kojem komunikacija nije ničija jača strana. 

Nastao u koprodukciji Crne Gore, Srbije, Češke, Hrvatske i Slovenije film ”Živi i zdravi” premijerno je prikazan na Filmskom festivalu ‘Black Nights’ u Tallinnu, a domaća publika ga je imala priliku pogledati i na festivalu u Puli. Glavne uloge još jedno suvereno tumače Tihana Lazović i Goran Slavić, a podjednako upečatljive nastupe ostvarili su i Momčilo Pićurić, Goran Bogdan i Snježana Sinovčić Šiškov. S našom Tihanom ćemo se još jednom podružiti nakon projekcije kroz moderiran razgovor u kojem će nam među ostalom otkriti i kako je zahtjevno bilo snimiti komediju koja treba povezati generacije i pronaći zajednički jezik.

”Žive i zdrave” gledamo u petak 20. rujna s početkom od 20.30h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) najranije sat vremena prije projekcije te putem online kupovine na stranici CoreEvent. 

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.

 

magazin

2. Festival glazbe “Glas kantautora” 26. rujna u Polivalentnoj dvorani Providurove palače 

Objavljeno

-

By

Međunarodni 2. Festival glazbe “Glas kantautora” održati će se 26. rujna u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 19:30 sati. Nastupat će 15 kantautora iz raznih krajeva RH od toga jedan iz Slovenije i jedan i Stuttgarta. Na pozornici će kantautori nastupati  u unplugged verziji a izvodit će šansonu, pop i rock glazbu. Festival je natjecateljskog karaktera. Članovi stručnog ocjenjivačkom žirija su Mateja Miočić zadarska kantautorica umjetničkog imena Myousiq, Luka Brala kantautor vokal zadarske grupe Kanela i Gloria Krizman prof. glazbene kulture i umjetnosti koja uz posao u školi muzicira u dva benda svira bubnjeve i pjeva back vokale. Oni će dodijeliti nagradu za najbolji tekst, nagradu za najbolju glazbu, nagradu za najbolju interpretaciju dok će glavnu nagradu “Glas kantautora” uručit Davor Petrović ravnatelj festivala, glazbeni pedagog, dugogodišnji prosvjetni djelatnik glazbene kulture, skladatelj, umjetnički voditelj i član brojnih klapa i ansambla (zadarski madrigalisti, klapa Intrade). 

Festivalske statue s motivima mora i zalaska sunca u tehnici fuzije stakla izradila je Antonija Gospić staklarica i puhačica stakla Muzeja antičkog stakla Zadar (MAS)
Davor Petrović već tijekom odabira ovogodišnjih kantautora izjavio je 

odabrati nešto što se zove kantautorski uradak i pritom ne uči u žrvanj poprilično nemilosrdne estradne industrije, lako probavljive, ne osjetiti esencije one energije, arta za kojom pionirski tragamo u prašumi nerecikliranog otpada je uzaludno tapkanje po mraku. 

-U nadi da smo nešto napipali i pritom, osjetili tu energiju stvaralačkog zanosa gotovo samozatajnih autora i teksta i glazbe i same izvedbe, stiže naš željeni cilj, biti napojeni nepresušnim izvorima kreativnih uradaka koje s nestrpljenjem očekujemo poslušati na drugom festivalu ” Glas kantautora” Zadar 2024., rekao je Davor Petrović.

Umjetnička ravnateljica festivala je Vesna Benić, ujedno i idejni pokretač ovog projekta nakon što je deset godina  uspješno vodila međunarodni svima prepoznat Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar. Voditelj festivalskog programa je prekrasna Iva Rogić, inspicijent Mladenka Mašina. Za dobar ton bit će zalužan dipl.ing. Saša Miočić. Važno je istaknuti kako je trenutno u Hrvatskoj ovo jedni festival takvog karaktera.

Cilj je festivala promicati vrijednost kantautorskog stvaralaštva, kako navodi Vesna Benić. posebno promovirati mlade neafirmirane kantautore.

-Želja nam je organizacijom festivala omogućiti kantautorima da se  predstave što većem broju slušateljstva, svoj cjelokupan glazbeni autorski rad od pisanja teksta, glazbe do interpretacije te im biti podrška u glazbenoj i glazbeno-scenskoj umjetnosti. U svijetu glazbe takvi autori vrlo su cijenjeni, istiće Vesna Benić i dodaje kako ovim programom žele pridonijeti i razvoju publike, podići kvalitetu cjelogodišnje kulturne ponude u našem gradu Zadru posebno u posezoni te zastupati različite glazbene umjetnike kroz njihovo umrežavanje. Pa je tako i ove godine festival “Glas kantautora” Zadar  međunarodnog karaktera.

-Ovo je inovativan projekt još u povojima ali se nadamo da će iz godine u godinu sve više rasti. Važan je opstanka domaće kantautorske scene.  

Budim iskreni, u lancu glazbene proizvodnje uspijevaju zaraditi gotovo svi; iznajmljivači glazbene opreme i prostora za probe, diskografi, vlasnici klubova, a kratkih rukava najčešće ostaju upravo kantautori. Stoga smatramo važnim omogućiti im prostor da se predstave. Institucionalna podrška našem projektu veoma je bitna, potrebno je prepoznati kvalitetu autorskog stvaralaštva. Kada bi se festival financijski bolje podržavao umjetnička i produkcijska kvaliteta projekta i raznolikost programa bi se bolje razvijala, govori Vesna Benić  

Pokrovitelji festivala su Grad Zadar, Zadarska županija, TZ grada Zadra, Općina Preko, Općina Kali, Općina Pašman i Općina Tkon dok su Sponzori Maraska d.d.  Sarag d.o.o. Mišlov d.o.o. Nasadi d.o.o. Ilirija d.d. Vinarija Degarra i Frizerski salon Ko te šiša. Organizator festivala je Udruga “Stihovi i Note”. Cijena ulaznice 5,00 eura.

Redoslijed kantautora na pozornici je: 

  1. ESTERA STOJKO Logatec /Slovenija -TRAŽIM TE 
  2. ROBERT GRGIĆ Stuttgart /Ljubuški – TAJNE ZORE 
  3. ANĐELA GRUBIŠIN KOVIĆ/ANGELA Tribunj – REVIVAL 
  4. LUKŠA ĐURAŠ LUCAS Dubrovnik – SVEJEDNO JE 
  5. NINNA VIGUC & E.H.O. Zagreb -BALADA 
  6. DAVOR SOLANOVIĆ Osijek- U  HLADU MOG  BONSAIJA 
  7. KARLA MILETIĆ NEFERANOVIĆ  Zadar- LICE U OGLEDALU 
  8. VALTER MILOVAN MAER) Pula -VOLIO BIH TE SRESTI
  9. MATEO JOVIĆ Zadar pjesma -MOLITVA DOBROM ANĐELU 
  10. LANA ŠKRGATIĆ PUŽ- Zagreb -SLOBODNA
  11. MARIO MARKEŠIĆ MANETO Duga Resa -IGRA BEZ IMALO STILA 
  12.  PETAR NIŽIĆ&BACKBEAT Split -NESTALA BEZ TRAGA
  13. ANTONIO BUTORAC C ANSAMBL Novi Vinodolski -STVARI LJETA 
  14. DRAŽEN ČUTURIĆ Zagreb – SVIRAJ GITARO 
  15. IVAN IVANIŠEVIĆ Split -VLAKOVI
 
Nastavi čitati

magazin

FOTO / Novi IKEA Studio za planiranje započeo s radom u Zadru

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 19. rujna, u Zadru je s radom započeo IKEA Studio za planiranje, na adresi City Park Zadar, Ulica 4. gardijske brigade 1, kojim IKEA Hrvatska želi svoja rješenja i usluge učiniti još dostupnijima i pristupačnijima što većem broju kupaca u Hrvatskoj.

U IKEA Studiju za planiranje kupcima su na raspolaganju IKEA stručnjaci za planiranje i organizaciju prostora koji će im pružiti kompletnu uslugu savjetovanja za opremanje domova te podršku u planiranju prilagođenih IKEA rješenja za dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu i kupaonicu.

“Pored planiranja i savjetovanja, kupci i posjetitelji u IKEA Studiju mogu vidjeti izložbena rješenja i inspirirati se oko uređenja doma. Ujedno mogu od naših djelatnika doznati sve o IKEA proizvodima, rješenjima i uslugama, a sve to blizu svoga doma ili mjesta na kojem rade. Zadarski IKEA Studio za planiranje dio je našega plana za dalju ekspanziju u Hrvatskoj”, rekla je prilikom otvorenja Davorka Pazanin, direktorica tržišta IKEA Hrvatska.

U novootvorenom IKEA Studiju za planiranje bit će moguća i kupovina određenog broja artikala, dok je za narudžbe dostupan cijeli IKEA asortiman koji se prodaje na hrvatskom tržištu.

Radno vrijeme bit će od ponedjeljka do subote 09:00-21:00 sati, dok će tijekom listopada, studenog i prosinca biti otvoren i nedjeljom. Za samo planiranje, koje obično traje oko dva sata, potrebno je unaprijed se naručiti putem mrežne stranice IKEA.hr.

Nakon splitskog, otvorenog prije tri godine, IKEA Studio za planiranje u Zadru drugi je u Hrvatskoj. Uz njega kupcima na raspolaganju ostaje i IKEA Dostavni centar koji posluje na adresi Murvica IK 2. U IKEA Dostavnom centru kupci će tako i dalje moći preuzeti proizvode koje su prethodno naručili putem IKEA internetske trgovine, kupili ih u robnoj kući IKEA Zagreb ili naručili nakon planiranja u novom IKEA Studiju za planiranje.

 
Nastavi čitati

magazin

Glazbena škola Blagoje Bersa: Audicija za upis u prvi razred Osnovne škole suvremenog plesa

Objavljeno

-

By

Glazbena škola Blagoje Bersa u Zadru poziva sve zainteresirane na audiciju za upis u prvi razred Osnovne škole suvremenog plesa.
 
Jesenski rok prijemnog ispita održat će se u ponedjeljak 23. rujna 2024. godine od 10:00 do 11:00 sati te od 18:00 do 19:00 sati u plesnoj dvorani škole na adresi Dr. Franje Tuđmana 24e u Zadru.

Preporučena dob za upis u Osnovnu školu suvremenog plesa je devet godina (učenici koji pohađaju treći razred u općeobrazovnoj školi).

Za dolazak na audiciju nije nužna prethodna prijava, zainteresirana djeca dolaze u navedenim terminima u pratnji jednog roditelja, potrebna oprema uključuje tajice i majicu.
 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu