Connect with us

Grad

Reportaže o Zadru i Ninu tijekom rujna prikazane na talijanskoj nacionalnoj TV LA7

Objavljeno

-

Talijanska nacionalna TV LA7 u sklopu emisije Eden – pianeta da salvare u rujnu je emitirala dvije reportaže posvećene Hrvatskoj, točnije Zadarskoj županiji. U prvoj devetnaestominutnoj reportaži, prikazan je grad Nin dok je u drugoj reportaži u trajanju od pola sata emitiranoj 22. rujna prikazan grad Zadar. Ranije je krajem lipnja, emitirana reportaža o ljepotama i specifičnostima otoka Paga.
Reportaže su nastale kao rezultat studijskog putovanja talijanske TV ekipe u Zadarsku županiju u organizaciji sustava turističkih zajednica odnosno TZ Zadarske županije, HTZ-a, Predstavništva HTZ-a u Italiji i lokalnih turističkih zajednica. Naime, urednica emisije Eden – pianeta da salvare posvećene ekološkim putopisima, poznata talijanska voditeljica Licia Colò sa članovima TV ekipe u Zadarskoj je županiji radi snimanja boravila u travnju prošle godine, a turističke su im zajednice organizirale boravak i omogućile posjet brojnim atrakcijama Zadarske županije.
Istaknimo kako je Licia Colò ugledna televizijska voditeljica i novinarka, koja je još od 1982. kreirala i vodila razne televizijske emisije i dokumentarce na TV postajama Mediaset i RAI, a za što je, između ostalog, nagrađivana brojnim priznanjima. Trenutačno na popularnom TV kanalu LA7 uređuje i vodi emisiju Eden – Pianeta da salvare, a koja je posvećena ekološkim putopisima. Ovu emisiju gleda više od 500.000 gledatelja, teme su joj fokusirane na održivi turizam, zaštitu prirode i okoliša, a prikazuje se u udarnom terminu subotom navečer.
Urednica i voditeljica emisije, Nin je između ostalog prikazala kao gradić bogate povijesne baštine s najmanjom katedralom na svijetu, mjesto rođenja hrvatske države te europsko odredište izvrsnosti. U Zadru je poseban naglasak stavljen na kulturno-povijesne znamenitosti grada koji je razaran ratovima i ponovno građen, a danas predstavlja moderno turističko odredište koje posjećuju turisti iz cijelog svijeta. U emisiji tako voditeljica prepričava fascinantnu povijest šetnjom unutar gradskih zidina, od Foše i rimskog Foruma, crkve sv. Donata, Trga pet bunara do novih atrakcija Morskih orgulja i Pozdrava suncu.
Aktivnosti TZ Zadarske županije u organizaciji studijskih putovanja za predstavnike medija provode se od samog osnutka, a predstavljaju snažan alat promocije te će prikazane reportaže sasvim sigurno doprinijeti zanimanju za Zadarsku županiju i brojnim Talijanima biti zanimljiv motiv da i oni sami posjete i istraže Zadarsku županiju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

PU ZADARSKA UPOZORAVA: Prevareni putem lažne SMS poruke o dostavi paketa

Objavljeno

-

By

U posljednja tri dana u Policijskoj postaji Zadar zaprimljene su dvije kaznene prijave oštećenih osoba koje su putem lažne SMS poruke na mobitel zaprimili obavijest da im je obustavljena dostava naručenih paketa zbog nepotpune adrese dostave i da preko zaprimljene poveznice internetskog preglednika potvrde svoju adresu kako bi se pošiljka mogla isporučiti.

Preglednik ih je preusmjerio na lažnu stranicu trgovačkog društva koja se bavi dostavom paketa. Na navedenoj stranici unijeli su svoje osobne podatke i podatke sa svoje bankovne kartice te ubrzo nakon toga utvrdili su da im je s računa neovlašteno skinut određeni novčani iznos. Policija provodi kriminalistička istraživanja u svezi zaprimljenih prijava.

Iako policija učestalo upozorava građane na ovakve i različite oblike prijevara putem interneta i ovom prilikom ponovno pozivamo građane na dodatan oprez i na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Ako nešto prodajete ili kupujete, za uplatu je dovoljno poslati samo IBAN broj i vaše ime i prezime, a nikako CVC/CVV kod (kod za verifikaciju koji se nalazi na poleđini kartice) kao niti rok važenja i broj kartice.

Više o internetskim prijevarama i kako ih spriječiti možete pročitati na poveznici Web heroj – Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba.

Također možete prije ili prilikom online kupovine putem servisa CERT iffy provjeriti ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba.

Sve što trebate napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici https://iffy.cert.hr upišete ili zalijepite URL adresu trgovine koju želite provjeriti.

 
Nastavi čitati

Grad

Druga etapa utrke CRO Race starta 2. listopada u Biogradu na Moru, a završava na cilju u Novalji

Objavljeno

-

By

BIOGRAD NA MORU, 30. rujna 2024. – Deveto izadnje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održava se od 1. do 6. listopada, a biciklisti će kroz šest etapa prijeći gotovo 1000 kilometara diljem Hrvatske. Start druge etape bit će 2. listopada u Biogradu na Moru kod Trga kralja Tomislava u 14:05, a dolazak biciklista na cilj u Novalju kod Ruže vjetrova očekuje se oko 16:48. Vrijeme dolaska biciklista na cilj je procijenjeno i može varirati.

Privremena regulacija prometa
Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Privremena regulacija prometa na drugoj etapi Biograd na Moru – Novalja vrijedit će 2. listopada od 13:30 do 17:30 sati na cestama Zadarske i Ličko-senjske županije na ruti: Biograd na Moru – Sveti Filip i Jakov – Zadar – Pag – Novalja. Važno je naglasiti da će u zonama starta i cilja biti onemogućen parking. Više informacija o prometu možete pronaći na poveznici: https://crorace.com/informacije-o-prometu-cro-race-2024/.

KIDS CRO Race
Peto izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race, održat će se 2. listopada od 12:00 sati u Novalji kod Ruže vjetrova. Maleni natjecatelji iz Novalje imat će priliku natjecati se za naslov ukupnog pobjednika, čije će se proglašenje održati 6. listopada u Zagrebu.

 
Nastavi čitati

Grad

Predavanje za roditelje “Tko je za kormilom našeg broda” u srijedu u Zadru

Objavljeno

-

By

U srijedu, 2.10. u 18 sati održat će se predavanje za roditelje “Tko je za kormilom našeg broda?”
Predavanje o putu od regulacije do samoregulacije predškolske djece namijenjeno je roditeljima čija djeca teško surađuju, nemaju vještinu čekanja i odgode želja, imaju nagle promjene raspoloženja, burne reakcije, kratku pažnju.
Sudjelovanje roditelja je besplatno.
Predavanje će održati Dijana Miočić, edukacijska rehabilitatorica i specijalistica rane intervencije iz Centra za razvojnu podršku Feralić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu