Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UKLJUČEN METEOALARM! Grmljavina, obilne kiše i jak vjetar sve do sredine vikenda!

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka

Danas umjereno do pretežno oblačno, uglavnom na sjevernom Jadranu, u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj mjestimice kiša, ponegdje i obilna, osobito krajem dana. Na Jadranu su mogući lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, uglavnom tek navečer. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, prema večeri ponajprije na sjeveru u okretanju na prolazno jak sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša temperatura od 15 do 20, uz obalu od 19 do 24 °C.

U četvrtak pretežno oblačno s povremenom kišom, mjestimice i obilnom, osobito na Jadranu i krajevima uz njega. Na Jadranu lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom, posebice na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadnjak, no na sjevernom dijelu bura, u drugom dijelu dana podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, između 10 i 15, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18, a uz dalmatinsku obalu od 18 do 23 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnom, na Jadranu mjestimice i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom. U subotu samo lokalno kiša ili poneki pljusak, a na Jadranu i češća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura, osobito podno Velebita lokalno s olujnim udarima, u četvrtak na srednjem i južnom dijelu jugo i južni vjetar, a u petak sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Zadar je postao centar dobročinstva! Naš je grad odabran za središnju manifestaciju Tjedna filantropije

Objavljeno

-

By

FOTO: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Hrvatska je još jednom obilježila Europski dan filantropije i zakladništva. Naime, svakog 1. listopada obilježava se Europski dan filantropije i zakladništva diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj, i to u sklopu Tjedna filantropije.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatoricom Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, po deveti put  se uključila u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva, i to tijekom Tjedna filantropije, koji je održan u razdoblju od 23. rujna do 1. listopada 2024. godine.

Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT!, organizirale su ovim povodom brojne aktivnosti kojima je cilj bio motivirati što veći broj građana da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

FILANTROPIJA U ZAJEDNICI bila je središnja tema obilježavanja Tjedna filantropije kojom se potiče angažman kreatora promjena u lokalnoj zajednici s naglaskom na podršku potrebitima, ali i stvaranju ozračja dobrote i povezanosti stanovnika lokalnih zajednica. Središnje obilježavanje održano je 30.9. i 1.10. na dvije zadarske lokacije: u IMPACT centru – Europskom centru međusektorske suradnje za održivi razvoj te u Klaustaru Samostana sv. Frane.

Osim predstavnika osam gradova iz tri županije i deset srednjih škola, u radni dio obilježavanja uključili su se i mladi te osobe treće životne dobi koji kao kreatori pozitivnih promjena u svojim zajednicama osmišljavaju modele uključivanja građana u potrebne promjene te pokreću inicijative i aktivnosti kojima se doprinosi ostvarenju lokalnih potencijala samoodrživosti te kulture davanja u općekorisne svrhe u uključenim gradovima.

Horizontalnom temom Building Trust, Connecting Communities, međunarodni filantropski sektor naglašava svoj važan utjecaj, zajednice koje osnažuje i inovacije kojima teži. #October1Europe dan je za prepoznavanje važnosti utjecaja zaklada u Europi i svijetu te njihove nezaobilazne uloge u poticanju i podržavanju inicijativa, inovacija, ali i dugoročnih programa kojima se gradi povjerenje i ulaže u društveni razvoj kroz kulturu, djelovanje mladih, zaštitu prirode i okoliša, socijalnu skrb, obrazovanje, prevenciju zdravlja, promociju i zaštitu ljudskih prava te razvoj modernih, zelenih i uključivih lokalnih zajednica.

Obilježavanjem ovogodišnjeg Europskog dana filantropije i zakladništva dokazali smo da kao zajednica kojoj pripadamo i u kojoj živimo može postati još bolja povezivanjem svih koji žele doprinijeti pozitivnim promjenama. Svatko od nas može biti kreator pozitivnih promjena, a zajedničkim radom možemo postići velike stvari i stvoriti bolje, održivije, prosperitetnije i sretnije zajednice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NIZ OBAVIJESTI IZ VODOVODA: U četvrtak bez vode Vrsi i šest ulica u Zadru; a u petak…

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 04.10.2024. godine  (petak) u vremenu od 08:00 h pa do 15:00 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama : Ulica Romansa, ulica Suha Punta, ulica Mali Milini, te Ulica Krešimirova obala od kućnog broja 28 pa do kućnog broja 16.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Romansa kod kućnog broja 1.  

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 03.10.2024. godine  (četvrtak) u vremenu od 08:00 h pa do 10:00 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Vrsi.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene  na Trgu hrvatskih branitelja kod kućnog broja 2, i u ulici Put Mula kod kućnog broja 1.  

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 03.10.2024. godine  ( četvrtak),  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama : Ulica Borisa Papandopula, Ulica Dragutina Blažekovića, Ulica Ivana Rendića, Ulica baruna Vjenceslava Lilenberga, Ulica Antuna Augustinčića, te Ulica Ante Topića Mimare.

Normalizacija vodoopskrbe očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Dragutina Blažekovića  kod kućnog broja 9.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska županija domaćin je poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova

Objavljeno

-

By

Zadarska županija od 2. do 4. listopada 2024. godine domaćin je 29. jesenskog poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova kojem je središnja tema  Zdravlje i socijalno blagostanje – dostupnost zdravstvene zaštite

Kao i svake godine sastanak će okupiti  koordinatore i članove Mreže zdravih gradova, a uz redovita izvješća o provedenim aktivnostima i planovima  za slijedeću godinu, bit će  prikazani  modeli dobre prakse domaćina te održana radionica „Koordinacija skrbi u zajednici.“

Hrvatska mreža zdravih gradova je udruga hrvatskih gradova i županija okupljenih oko ideje promicanja zdravlja. Mrežu čine gradovi/županije koji su na svojim gradskim/županijskim Vijećima/Skupštinama donijeli odluku o pokretanju projekta „Zdravi grad/Zdrava županija” i odluku o pristupanju Hrvatskoj mreži zdravih gradova.

Funkcija Mreže je okupljanje gradova i županija i njihovo povezivanje u Mrežu radi bolje međusobne suradnje, lakše razmjene iskustava, spoznaja, ideja i aktivnosti te međusobne podrške i praktične pomoći. Redovite godišnje aktivnosti Mreže (travanj – Sajam zdravlja, lipanj/srpanj – Motovunska ljetna škola, listopad – Poslovni sastanak mreže) okupljaju i povezuju članove, olakšavaju razmjenu iskustava, unapređuju međusobnu suradnju te omogućavaju pružanje (i dobivanje) praktične pomoći i podrške. Kroz Mrežu je hrvatskim gradovima i županijama članovima Mreže omogućena suradnja i povezivanje s drugim projektnim gradovima u Europi, drugim nacionalnim mrežama (NETWORK – Europska mreža nacionalnih mreža zdravih gradova) i Europskim uredom Svjetske zdravstvene organizacije. Gradovi i županije mogu se interesno okupljati oko pojedinih tema koje prepoznaju kao značajne u svojoj sredini te svoja iskustva razmjenjivati nacionalno i međunarodno (Multy-City Action Groups).

Status članova Mreže imaju slijedeći gradovi i županije: Crikvenica, Dubrovnik, Karlovac, Labin, Opatija, Osijek, Poreč, Pula, Rab, Rijeka, Split, Varaždin, Vinkovci, Zabok, Zadar, Zagreb, Istarska županija, Krapinsko-zagorska županija, Primorsko-goranska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Zagrebačka županija, Sisačko-moslavačka županija, Međimurska županija, Zadarska županija i Požeško-slavonska županija.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu