Connect with us

Svijet

Eksplozije u blizini izraelske ambasade u Kopenhagenu!

Objavljeno

-

U blizini izraelske ambasade u Kopenhagenu u Danskoj došlo je do eksplozije. Oglas

Eksplozije u blizini izraelske ambasade u Kopenhagenu!
Svijet Autor: N1 Hrvatska 02. lis 202407:50 0 komentara
Podijeli :

danska policija KopenhagenEmil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix / AFP / ilustracija
U blizini izraelske ambasade u Kopenhagenu u Danskoj došlo je do eksplozije.

Danska policija priopćila je u srijedu ujutro da istražuje dvije eksplozije u blizini izraelske ambasade.

“Nitko nije ozlijeđen. Provodimo istragu na mjestu događaja”, priopćila je policija.

Dodaju da se istražuje “moguća povezanost” s izraelskim veleposlanstvom koje se nalazi u tom području, prenosi Guardian.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Svijet

Pink Floyd prodaje prava na svoju glazbu za 400 milijuna dolara

Objavljeno

-

By

Dogovor je postignut. Pink Floyd je ovog tjedna pristao prodati svoj katalog snimljene glazbe Sony Musicu u ugovoru vrijednom otprilike 400 milijuna dolara. Transakcija uključuje katalog snimaka Pink Floyda, plus pripadajuća prava, uključujući prava na “ime i sličnost”. Ne uključuje prava na objavljivanje.

Katalog Pink Floyda prvi put je pušten u prodaju 2022. godine, kada su izvori sugerirali da bi ugovor uključivao prava na snimljenu glazbu i prava na ‘ime i sličnost’, ali ne i prava na izdavanje glazbe, piše Financial Times.

U to su vrijeme izvješća sugerirala da je katalog privukao interes potencijalnih kupaca kao što su Sony Music Group, Warner Music Group, BMG, Hipgnosis, Concord, Primary Wave i Blackstone.

Ova vijest dolazi nakon što je Sony navodno dovršio stjecanje kompleta prava koja obuhvaćaju karijeru za još jedan legendarni bend – Queen, za više od milijardu dolara, ranije ove godine.

 
Nastavi čitati

Svijet

U Srbiji se sudarili autobus s učenicima i auto, jedna osoba poginula

Objavljeno

-

Jedna osoba je poginula u sudaru autobusa koji je prevozio učenike i osobnog automobila na cesti između Novog Sada i Inđije u Srbiji. Nesreća se dogodila jutros oko sedam sati.

Autobus je završio na boku, a vozač osobnog automobila je preminuo na mjestu događaja. Nova.rs piše da ima ozlijeđenih, te da su prevezeni u bolnicu u Novom Sadu.

 
Nastavi čitati

Svijet

Putin pozvao Vučića na summit, on ga odbio jer Tusk dolazi u Beograd

Objavljeno

-

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je poziv ruskog predsjednika da prisustvuje summitu BRICS-a zbog posjeta poljskog premijera Donalda Tuska Beogradu 23. i 24. listopada, doznala je Nova.rs.

Ove godine summit se održava u Kazanu i traje od 22. do 24. listopada. Poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću javno je uputio Vladimir Putin. On se početkom prošlog mjeseca u Vladivostoku, na marginama Istočnog foruma, sastao s potpredsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vulinom i tom prilikom rekao:

“Prenesite pozdrave Vučiću, čekamo ga”
“Prenesite pozdrave predsjedniku Vučiću. Čekamo ga na događanjima u sklopu sastanka lidera BRICS-a u Kazanu u BRICS “outreach” formatu. Poslali smo vam poziv, nadam se da će ga gospodin predsjednik prihvatiti”. Dan kasnije Aleksandar Vučić je glatko odbio poziv.

“Imamo dosta važnih gostovanja, kako klinci kažu – gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i New York, a već znam da ću na marginama Opće skupštine UN-a razgovarati s najmanje šest predsjednika i najmanje sedam-osam premijera”, rekao je Vučić novinarima dodavši da tada Beograd obilježava 80 godina od oslobođenja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu