Connect with us

Grad

Ukraden bicikl na Vidikovcu

Objavljeno

-

U protekla 24 sata, 01./02. listopada na području Policijske uprave zadarske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljena je 1 krađa:

S ponedjeljka na utorak, 30.rujna/01. listopada u Zadru na predjelu Vidikovca nepoznati počinitelj je otuđio bicikl 47-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura.

Policija protiv nepoznatog počinitelja podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Evidentirano je 6 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Međumuzejska suradnja: Izložba “Frakture vremena” u Galeriji Emanuel Vidović u Splitu

Objavljeno

-

By

Jučer je u Galeriji Emanuel Vidović u Splitu otvorena izložba „FRAKTURE VREMENA restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica Arheološkog muzeja u Splitu”.

Autor koncepta i kataloga izložbe je dr. sc. Šime Perović konzervator-restaurator savjetnik i kustos uz suradnju Ivane Matković, konzervatorice-restauratorice u Muzeju antičkog stakla u Zadru te Zrinke Bajić Franković, više konzervatorice-restauratorice iz Arheološkog muzeja u Splitu.

Svečanom otvorenju izložbe uz autora dr. sc. Šimu Perovića nazočili su i ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru dr. sc. Hrvoje Manenica, ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu dr. sc. Ante Jurković, ravnateljica Muzeja grada Splita Vesna Bulić Baketić, a izložbu je otvorila doc. dr. sc. Meri Maretić, savjetnica za kulturu Splitsko-dalmatinske županije.

Ova izložba rezultat je međumuzejske suradnje Muzeja antičkog stakla u Zadru i Arheološkog muzeja u Splitu.

Na ovoj specijalističkoj konzervatorsko-arheološkoj izložbi prezentirana je izvorna arheološka staklena građa, sagledavana iz kuta konzervatorsko-restauratorske struke. Proizašla je iz želje za prenošenjem spoznaja i usvojenih vještina Odsjeka za restauraciju i istraživanje koji djeluje u sklopu Odjela za stručne muzejske poslove MAS-a široj stručnoj i ostaloj zainteresiranoj javnosti. Ove ambicije Muzeja antičkog stakla u Zadru povezale su se s planiranjem zaštite ekskluzivne rimskodobne građe iz Arheološkog muzeja u Splitu i s težnjom da se i u tom muzeju restauratorska služba na specijalističkom polju konzervacije staklene građe podigne na viši nivo. Stoga je u okviru međuinstitucijske suradnje između ova dva muzeja provedena dvomjesečna stručna obuka kolegice Zrinke Bajić Franković, organizirana pod vodstvom dr. sc Šime Perovića u radionicama Muzeja antičkog stakla, a uz rad na materijalu iz zbirki Arheološkog muzeja u Splitu.

Tijekom 2023. godine u okviru navedenog programa obrađeno je 45 selektiranih predmeta koji su zbog svoje vrijednosti i specifičnosti zahtjevnih konzervatorsko-restauratorskih postupaka predstavljeni široj publici kroz priređene izložbe u Zadru i Splitu.

 
Nastavi čitati

Grad

Nastavak radova na izgradnji javnog sustava odvodnje na području naselja Petrčane -ulica XVIII /Aglomeracija MO Petrčane 

Objavljeno

-

By

U sklopu izvođenja radova tvrtke Euro projekt d.o.o. na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Puta Bokanjca u gradu Zadru i aglomeraciji Petrčane“, od ponedjeljaka, dana 07. listopada 2024. godine nastavlja se izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na cesti ulaza u naselje Petrčane.
Predmetni radovi će se izvoditi prema odobrenoj prometnoj regulaciji prometa u ulici XVIII u naselju Petrčane.
Za vrijeme izvođenja radova prekidi i preusmjeravanja prometnih tokova izvodit će se u fazama kako bi tijekom cijelog razdoblja izvođenja radova promet u navedenom dijelu naselja mogao funkcionirati.

Predmetni radovi izvode se u sklopu izvođenja radova po „Projektu poboljšanja vodno- komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane“ i sufinancirani su bespovratnim sredstvima Europske unije.
Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 
Nastavi čitati

Grad

Gračac – osumnjičen za sječu i krađu drva

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac proveli su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krađu.
Sumnjiči ga se da je od početka srpnja do sredine rujna 2024. godine na području Gračaca otpilio i otuđio 37 stabala crnog bora.

Nadležnoj šumariji je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 840 eura.
Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava kaznenog djela Krađa

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu