Connect with us

Grad

Tijekom rujna u dva navrata pokušao provaliti u skladište iste trgovine

Objavljeno

-

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 49 godina kojeg se sumnjiči za dva kaznena djela Teška krađa u pokušaju.

Sumnjiči ga se da je u dva navrata, tijekom rujna ove godine u Kalima pokušao provaliti u skladište iste trgovine trgovačkog društva u čemu nije uspio, a nakon što je nasilno oštetio vrata skladišta udaljio se s mjesta događaja.

Na mjestu događaja policijski službenici su obavili očevid dok će se ukupna materijalna šteta utvrditi naknadno.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela Teška krađa u pokušaju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Prikazivanje filma Miljenka Dujele “Ranjena crkva” u četvrtak u Zadru

Objavljeno

-

By

U tjednu obilježavanja 33. obljetnice obrane Grada Zadra, Ogranak Matice hrvatske u Zadru, Hrvatski liječnički zbor, Podružnica Zadar i Udruga liječnika dragovoljaca 1990. – 1991., Podružnica Zadar pozivaju Vas na prikazivanje filma Miljenka Dujele: „Ranjena crkva“, uz prigodne uvodne riječi organizatora.

Dvorana Ogranka Matice hrvatske u Zadru, Don Ive Prodana 1, četvrtak, 3. listopada, s početkom u 20:00.

 
Nastavi čitati

Grad

25 godina ‘Akcije Hodočasničke Gospe u Hrvatskoj’

Objavljeno

-

By

Hrvatska schönstattska obitelj slavi 25 godina ‘Akcije Hodočasničke Gospe u Hrvatskoj’ cjelodnevnim svečanim programom ‘Dan hodočasničke Gospe’ u subotu, 5. listopada, u župi Prikazanja BDM u Kistanjama.

Svečano misno slavlje u 11 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

‘Slavlje Hodočasničke Gospe’ počinje u 13,30 sati a čini ga sljedeći sadržaj: program s. Ramone i krunjenje Hodočasničke Gospe Kraljicom budućnosti, blagoslov slika Hodočasničke Gospe, nagovor p. Christopha Horna i euharistijsko klanjanje.

 
Nastavi čitati

Grad

Omer Brzoja – obilježena obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika

Objavljeno

-

By

Danas se navršava 33 godine od pogibije policijskog službenika Omera Brzoje, koji je dana 02. listopada 1991. godine smrtno stradao u neprijateljskom napadu na mjesto Nadin.

Hrvatski redarstvenik Omer Brzoja (1959.) bio je pripadnik pričuvnog sastava Policijske uprave zadarske od 1990. godine te je aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, do dana pogibije.

U spomen na njegovu hrabrost i doprinos stvaranju neovisne nam Domovine, policijski službenici su danas svečanim postrojem odali počat poginulom hrvatskom redarstveniku.

Na grobu poginulog kolege, na mjesnom groblju u Nadinu zapaljene su svijeće.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu