Connect with us

Grad

KIDS CRO Race u Novalji okupio više od 60 djece

Objavljeno

-

Danas je u Novalji uspješno završeno treće od šest natjecanja KIDS CRO Race, virtualne biciklističke utrke za djecu u dobi od 9 do 12 godina, koja je dio međunarodne utrke CRO Race. Natjecanje je okupilo 66 djevojčica i dječaka iz lokalnih osnovnih škola koji su se natjecali na biciklističkim trenažerima.
Pobjednici u kategorijama od 9 do 10 godina su Tijana Prtorić te Fran Baričević iz Osnovne škole A.G. Matoša Novalja- Područna škola Kolan. U kategorijama od 11 do 12 godina pobjede su odnijeli Marta Lovrić te Antonio Jakljević iz Osnovne škole A.G. Matoša. Organizatori su podsjetili da je glavni cilj natjecanja KIDS CRO Race na zabavan način potaknuti djecu na bavljenje sportom i rekreacijom te im pružiti jedinstveno iskustvo, uz bok profesionalnim biciklistima.
Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima prolaze zanimljivu virtualnu stazu. Uz njih, KIDS CRO Race podržavaju i Kraš, BKOOL i Elite.
Iduća utrka KIDS CRO Race bit će održana na cilju treće etape, 3.10. u Opatiji, a iduće u Labinu, Karlovcu te Zagrebu. Ukupni pobjednici bit će proglašeni 6. listopada u Zagrebu na završenoj ceremoniji dodjele nagrada.
Više informacija o utrci CRO Race

Ovogodišnje izdanje utrke CRO Race, održava se od 1. do 6. listopada i obuhvatit će gotovo 1000 kilometara diljem Hrvatske. U utrci će sudjelovati 20 timova iz sve tri kategorije Svjetske biciklističke organizacije – UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Gledatelji će utrku moći pratiti uživo na HRT i Eurosportu, a prenosit će se u 140 zemalja. Tako, uz promociju biciklizma, utrka CRO Race pozicionira Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju, donoseći kadrove bogate hrvatske kulturne i prirodne baštine u domove gledatelja diljem svijeta. Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Pored HEP-a kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri: Valamar Riviera, Škoda, Carwiz, Keindl Sport, Alé, Essperto, Elite, Vinistra, Cetina, Bilić-Erić, Jadrolinija, Europlakat, Karcher, BKOOL, Kraš, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez, Zagrebački holding, MUP te medijski i produkcijski partneri Hrvatska radiotelevizija, Hanza media, Sportske novosti, Amaury Sport Organisation, Croatel, NEP.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Prvi put u Zadru: Susret brijača – Barber meetup 

Objavljeno

-

By

Udruženje obrtnika Zadar s ponosom najavljuje Susreta brijača – Barber meetup,
u subotu, 12. listopada 2024., u COIN coworking-u u Zadru, Put Murvice 16/2. kat. Ovaj jedinstveni događaj biti će prilika svim brijačima, kako iskusnim majstorima tako i onima koji su tek zakoračili u ovaj svijet, da se povežu, razmijene iskustva i nauče nove tehnike koje će im pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju. Na Susretu će renomirani brijači iz Zagreba, Splita i Trogira kroz radionice i demonstracije prikazati različite tehnike šišanja, oblikovanja brade i njegu kože. Program događanja namijenjen je ne samo iskusnim majstorima već i mladim brijačima koji su tek započeli svoju karijeru.

Pripremili smo bogat i raznolik program koji uključuje:
 Inspirativne radionice s priznatim majstorima brijačima iz cijele Hrvatske, gdje ćete imati priliku vidjeti različite tehnike šišanja, brijanja i oblikovanja brade te njege kože.
 Demonstracije tehnika šišanja, fade stilova, što će vam omogućiti da usavršite svoje vještine i naučite nove trendove u svijetu brijačke struke.
 Praktične savjete o alatima, kozmetičkim proizvodima i pristupima njezi kose i brade.
 Umrežavanje i razmjenu iskustava s kolegama iz branše, gdje ćemo kroz neformalno druženje stvoriti nove prilike za suradnju i rast.

Detaljan raspored događanja:
• 10:00 – 10:30 – dolazak sudionika i jutarnja kava
• 10:30 – 11:00 – pozdravni govor organizatora i uvod u program
• 11:00 – 11:45 – Sarah Barber (Sarah Vuger, Zagreb) – Oblikovanje brade i brkova mašinicom, uređivanje kontura britvom
• 11:45 – 12:00 – pauza
• 12:00 – 12:45 – Ka’Brada (Siniša Šunjić, Split) – Tehnike šišanja duže kose
• 12:45 – 13:00 – pauza
• 13:00 – 13:45 – Barbershop Grozdi Barber (Grozdana Vukelić, Trogir) – Brijanje brade i njega kože nakon brijanja
• 13:45 – 14:00 – pauza
• 14:00 – 14:45 – Leekarija Barbershop (Domagoj Jukić, Split) – Fade tehnika šišanja
• 14:45 – 15:00 – pauza
• 15:00 – 16:00 – Prezentacija različitih tehnika šišanja (buzz cut, taper fade, french crop i dr.) – maturanti Obrtničke škole Gojka Matuline, Zadar
• 16:00 – neformalno druženje sudionika

Osim stručnog dijela, susret će omogućiti brijačima da kroz neformalno druženje razmijene iskustva i povežu se s kolegama, čime se jača zajedništvo unutar struke te podiže svijest o važnosti stalnog usavršavanja i prilagođavanja tržišnim trendovima. Sudjelovanje na susretu je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta, svi zainteresirani brijači moraju se prijaviti putem e-maila info@uoz.hr.

 
Nastavi čitati

Grad

Sveučilište u Zadru i Institut Camões potpisali Protokol o suradnji

Objavljeno

-

By

Sveučilište u Zadru i portugalski Institut Camões potpisali su Protokol o suradnji, kojim se u Centru za strane jezike Sveučilišta u Zadru otvara portugalski lektorat. Uz kineski i češki, ovo je treći strani lektorat u Centru za strane jezike, koji će svim studentima Sveučilišta u Zadru omogućiti učenje portugalskog jezika.

Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić i veleposlanica Portugala u Zagrebu Paula Leal da Silva.

Misija je Instituta Camões predlagati i provoditi politiku poučavanja i širenja portugalskog jezika i kulture u inozemstvu kroz programe usklađene s visokoškolskim ustanovama, kao i osigurati kvalitetu poučavanja jezika, podupirući istraživanja i diplomske ponude studija na portugalskom jeziku u inozemstvu, kroz potrebnu znanstveno-pedagošku podršku. Sveučilište u Zadru iskazalo je spremnost za nastavkom suradnje dviju institucija te će svojim studentima osigurati nastavu portugalskog jezika i kulture.

Veleposlanica da Silva izrazila je zadovoljstvo što su dogovori inicirani njezinim dolaskom u Hrvatsku prije četiri godine okončani uoči skorog isteka njezinog mandata. Štoviše, ovaj ugovor je posljednji koji potpisuje u ovoj ulozi.

  • Hvala Vam na razumijevanju i dobrodošlici koju smo uvijek osjećali u Zadru. Sa sobom nosim lijepe uspomene na drage ljude koji me po svojoj otvorenosti i mediteranskom duhu podsjećaju na moj narod. Vjerujem da će ovaj sporazum pridonijeti još bližem približavanju dviju kultura, istaknula je veleposlanica na sastanku kojem su, uz rektora Faričića nazočili prorektorica Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Ivana Lončar i ataše za obrazovanje u portugalskom veleposlanstvu Maria José Homem.

Rektor Faričić složio se kako dvije kulture imaju mnogo dodirnih točaka. Izrazio je uvjerenje da će se kontakti i u budućnosti produbljivati ne samo kroz učenje jezika i humanističke studije, već i suradnju u projektima zaštite mora i razvoja modernih tehnologija povezanih s mediteranskim podnebljem.

 
Nastavi čitati

Grad

Prikazivanje filma Miljenka Dujele “Ranjena crkva” u četvrtak u Zadru

Objavljeno

-

By

U tjednu obilježavanja 33. obljetnice obrane Grada Zadra, Ogranak Matice hrvatske u Zadru, Hrvatski liječnički zbor, Podružnica Zadar i Udruga liječnika dragovoljaca 1990. – 1991., Podružnica Zadar pozivaju Vas na prikazivanje filma Miljenka Dujele: „Ranjena crkva“, uz prigodne uvodne riječi organizatora.

Dvorana Ogranka Matice hrvatske u Zadru, Don Ive Prodana 1, četvrtak, 3. listopada, s početkom u 20:00.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu