Connect with us

Grad

Nin: Ukrao 300 kg maslina

Objavljeno

-

U protekla 24 sata, 07./08. listopada na području Policijske uprave zadarske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljena je 1 teška krađa te 1 krađa:

U Sv. Filip i Jakovu u noći 06./07. listopada nepoznati počinitelj je nasilno otvorio rashladnu vitrinu izvan kioska u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio bezalkoholna pića. Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena.

S nedjelje na ponedjeljak, 06./07. listopada u Ninu nepoznati počinitelj je pobrao i otuđio oko 300 kg maslina u vlasništvu 60-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura.

Policija protiv nepoznatih počinitelja podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Evidentirano je 5 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe ozlijeđene te je u tijeku utvrđivanje težine zadobivenih ozljeda.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Poziv za prijavu na natječaj “Grad za mene”

Objavljeno

-

By

Pedagoško-andragoški odjel NMZ-a organizira natječaj u povodu Dana grada Zadra na temu „Grad za mene“.
Tema natječaja je grad Zadar, odnosno kakav bi grad trebao biti da bude grad za svoje stanovnike? Koje su prednosti grada? Što još treba napraviti? Koji su to dijelovi grada koji su baš „za mene“? Koji su to dijelovi grada koje bi trebalo napraviti da budu „baš za mene“? Kakav grad zamišljaju naše najmlađe generacije, a kakav zamišljaju one malo starije?
Na natječaj se mogu javiti svi zainteresirani bez obzira na dob i spol. Dopušteni su svi oblici likovnog izražavanja. Prihvatit će se likovni, literarni i fotografski radovi.
Za polaznike dječjih vrtića, učenike u osnovnim i srednjim školama prihvatit će se i grupni rad. Grupni rad treba biti napravljen na bijelom ili crnom papiru dimenzija 70×100 cm i može sadržavati i likovne i literarne izražaje, i fotografije. Najmanja dimenzija za individualne radove (likovni i literarni) je A4 format, fotografije moraju biti isprintane/razvijene u formatu 30×40.
Pristigli radovi će biti izloženi na izložbi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače za Dan grada Zadra. Tijekom trajanja izložbe posjetitelji će moći dati svoj glas za njima najbolji rad.
Svi radovi će bit šifrirani.
Upute za šifriranje:

šifru odabire sudionik, mora sadržavati:

za dječji vrtić: NMZDV i kombinacija pet različitih brojeva (npr. NMZDV18734);

za osnovnu školu: NMZOŠ i kombinacija pet različitih brojeva (npr. NMZOŠ18734);

za individualne sudionike: NMZ i kombinacija pet različitih brojeva (npr. NMZ18734).

Brojevi ne smiju biti u nizu (npr.NMZ12345).

Šifra rada mora biti nalijepljena na stražnju stranu poslanog rada. Svaki sudionik ima pravo na slanje samo jednog rada (grupno ili individualno).
Ime i prezime, kao i naziv škole/dječjeg vrtića neće biti naznačeno kako bi se osigurala nepristranost tijekom odabira najboljeg rada. Na poleđini svakog rada mora biti ostavljen kontakt broj telefona/mobitela kako bi se sudionike obavijestilo o eventualnom dobitku nagrade. Ne smiju se pisati osobni podatci.
Kriteriji za odabir najboljeg rada:

usklađenost s temom natječaja

usklađenost s dobi sudionika

samostalnost pri izradi rada

tehnička izvedba

originalnost/kreativnost

bogatstvo rječnika i stila.
Natječaj počinje 15. listopada i traje do 15. studenog 2024. Radovi se donose osobno ili šalju na adresu: Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III 2, 23000 Zadar, s naznakom „Za natječaj „Grad za mene“. Osobno se mogu donijeti radovi na info pult Kneževe palače ili na navedenu adresu. U obzir će se primiti svi radovi pristigli zaključno s datumom 15. studenog, 2024. godine.
Izložba radova će biti otvorena u utorak, 26. studenog u Edukativnoj dvorani Kneževe palače, kad će se dodijeliti i nagrada od strane stručnog žirija. Nagrada od strane posjetitelja će biti dodijeljena prilikom zatvaranja izložbe, 10. prosinca, 2024. godine.

 
Nastavi čitati

Grad

19-godišnjakinja iz prizemlja kuće ukrala novčanik s dokumentima i novcem

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskom državljankom koju se sumnjiči da je 12. listopada ove godine u popodnevnim satima u Zadru na gradskom predjelu Crvene kuće iz prizemlja obiteljske kuće, na osobito drzak način otuđila novčanik s dokumentima i novcem, u vlasništvu 52-godišnjakinje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 19-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Teška krađa.

 
Nastavi čitati

Grad

“Prevara s nekretninama u Zadru: Vlasnik društva osumnjičen za utaju poreza od 35 tisuća eura”

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 69-godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnjiči ga se da je u vremenskom periodu od početka srpnja 2020. godine do 31. prosinca 2021. godine u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi, kao vlasnik odnosno odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na području zadarske županije, na temelju ugovora o kupoprodaji nekretnina na zadarskom području, lažno prikazao kako su stanovi od strane sedmoro kupaca nekretnina, plaćeni u manjoj vrijednosti, iako su u stvarnosti putem transakcijskih računa ili gotovinom uplaćeni znatno veći novčani iznos nego što je to osumnjičeni iskazao u računima svog društva, odnosno u financijskim izvještajima društva za 2020. i 2021. godinu, na koji način je oštetio državni proračun RH za preko 35 tisuća eura po osnovi manje prijavljenog i neplaćenog poreza na dodanu vrijednost.

Također ga se sumnjiči da je neistinito prikazanim podacima na podnesenim obrascima poreza na dobit trgovačkog društva za 2020. i 2021. godinu, oštetio državni proračun RH za najmanje 10 299 eura.

Protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela utaja poreza ili carine te kaznenog djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu