Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV / Grad Zadar dijeli potpore malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog poslovanja

Objavljeno

-

Na temelju članka 9. Programa poticanja razvoja malog gospodarstva na području Grada Zadra za 2024. godinu, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra, dana 8. listopada 2024. godine, objavljuje JAVNI POZIV za podnošenje prijava za dodjelu potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog poslovanja za 2024. godinu.

 Rok za dostavu prijava je do 7. studenog 2024. godine.

Javni poziv te potrebni obrasci nalaze se OVDJE.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska županija pokrenula program podrške za IKT sektor. Prijavite se za bespovratna sredstva!

Objavljeno

-

By

Želite razviti novu inovativnu aplikaciju, poboljšati svoje postojeće proizvode i usluge ili pak, proširiti svoje poslovanje na nova tržišta? Zadarska županija vam pruža priliku!

Raspisan je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje konkurentnosti poticanje konkurentnosti i razvoja IKT sektora na području Zadarske županije. Ovim programom želi se putem ciljane potpore za razvojna ulaganja, jačati konkurentnost i poticati rast IKT sektora u Zadarskoj županiji.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za: 

povećanje učinkovitosti poslovanja i konkurentnosti IKT sektora,

poticanje inovacija i ubrzanje poslovnih procesa kroz primjenu informatičke tehnologije,

poticanje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga,

edukaciju zaposlenika i povećanje efikasnosti poslovanja u IKT sektoru,

internacionalizaciju poslovanja.

“Ovim programom želimo potaknuti razvoj inovativnih IKT rješenja i ojačati konkurentnost naših poduzetnika. Vjerujem da će ovaj natječaj biti poticaj za nove ideje i projekte koji će doprinijeti razvoju naše županije”, istaknuo je župan Božidar Longin.

Informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) je širok pojam koji obuhvaća sve tehnologije koje služe za obradu, prijenos i distribuciju informacija. IKT sektor obuhvaća sve tvrtke i organizacije koje se bave razvojem, proizvodnjom, distribucijom i uslugama povezanim s računalima, softverom, internetom i drugim komunikacijskim tehnologijama. To je brzorastući sektor koji ima veliki utjecaj na naše svakodnevne živote, pokretač je inovacija i stvara brojne poslovne prilike. Informacijske i komunikacijske tehnologije alat su koji nam pomažu učiniti život lakšim i ugodnijim, kako na osobnoj, tako i na profesionalnoj razini.

“Pozivamo sve poduzetnike koji se bave razvojem informacijskih tehnologija da se prijave na ovaj natječaj. Ovo je izvrsna prilika da ostvare bespovratna sredstva i unaprijede svoje poslovanje”, poručio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Nepovratne potpore male vrijednosti dodijelit će se za realizaciju sljedećih mjera:

Mjera 1. Sufinanciranje istraživanja i razvoja novih IKT proizvoda/usluga

Mjera 2. Sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga

Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva, tvrtke koje se bave razvojem i primjenom informacijskih i komunikacijskih tehnologija, sa sjedištem i djelatnošću na području Zadarske županije.

Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 5.000,00 eura po poduzetniku. Prijave se podnose za sufinanciranje projekata koji su provedeni tijekom 2024. godine, a prihvatljivi troškovi su oni nastali u razdoblju od 1. siječnja 2024. do podnošenja prijave.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. studenog 2024. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

023/350-342 – ante.sjaus@zadarska-zupanija.hr,

023/350-437 – ante.vukasina@zadarska-zupanija.hr,

023/350-439 – marta.hordov@zadarska-zupanija.hr,

023/350-430 – bubicic@zadarska-zupanija.hr.

Ključne prednosti:

Bespovratna sredstva: Sufinanciramo do 50% vaših prihvatljivih troškova.

Širok spektar projekata: Podržavamo razvoj novih proizvoda, usluga, istraživanja i edukaciju.

Jednostavna procedura prijave: Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Tko se može prijaviti?

Subjekti malog gospodarstva sa sjedištem i poslovanjem u Zadarskoj županiji.

Rok za prijavu:

25. studenog 2024. godine

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Za područje Općine Novigrad proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane poplavom za područje Općine Novigrad. Uslijed nedavnih poplava na navedenom području prouzročena je velika materijalna šteta na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, građevinskim objektima i opremi.

Oštećeni imaju rok od 8 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode za prijavu šteta Općinskom povjerenstvu za procjenu štete na propisanom obrascu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska županija dodijelila 55 tisuća eura potpore mikro poduzetnicima. Donosimo POPIS…

Objavljeno

-

By

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno je 29 mikro poduzetnika s područja Zadarske županije ostvarilo pravo na županijsku potporu. Korisnici potpora mogli su biti mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici s manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i posluju na području Zadarske županije te obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za nabavu opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti za poduzetnike u sektoru malog gospodarstva. Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 3.000 eura po poduzetniku.

Iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu odobrena su sredstva za potpore za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima u ukupnom iznosu od 55.494,46 eura.

„Ciljevi dodjela potpora su smanjenje početnih financijskih izdataka poduzetnika prilikom pokretanja poslovanja, povećanje broja gospodarskih subjekata te podizanje razine konkurentnosti u sektoru malog gospodarstva. Poticajima kojima godinama pomažemo mikro poduzetnike nastojimo osnažiti sektor malih proizvodnih djelatnosti i sektor uslužnih djelatnosti te im pomoći u širenju i podizanju kvalitete poslovanja“, kazao je pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Temeljem članka 6. Javnog poziva za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije za 2024. godinu, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam objavio je Odluku o dodjeli potpora s popisom korisnika i iznosima odobrenih novčanih sredstava. Popis korisnika kojima je odobrena potpora može se pronaći na ovoj poveznici

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu