Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska županija dodijelila 55 tisuća eura potpore mikro poduzetnicima. Donosimo POPIS…

Objavljeno

-

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno je 29 mikro poduzetnika s područja Zadarske županije ostvarilo pravo na županijsku potporu. Korisnici potpora mogli su biti mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici s manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i posluju na području Zadarske županije te obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za nabavu opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti za poduzetnike u sektoru malog gospodarstva. Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 3.000 eura po poduzetniku.

Iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu odobrena su sredstva za potpore za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima u ukupnom iznosu od 55.494,46 eura.

„Ciljevi dodjela potpora su smanjenje početnih financijskih izdataka poduzetnika prilikom pokretanja poslovanja, povećanje broja gospodarskih subjekata te podizanje razine konkurentnosti u sektoru malog gospodarstva. Poticajima kojima godinama pomažemo mikro poduzetnike nastojimo osnažiti sektor malih proizvodnih djelatnosti i sektor uslužnih djelatnosti te im pomoći u širenju i podizanju kvalitete poslovanja“, kazao je pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Temeljem članka 6. Javnog poziva za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije za 2024. godinu, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam objavio je Odluku o dodjeli potpora s popisom korisnika i iznosima odobrenih novčanih sredstava. Popis korisnika kojima je odobrena potpora može se pronaći na ovoj poveznici

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska županija pokrenula program podrške za IKT sektor. Prijavite se za bespovratna sredstva!

Objavljeno

-

By

Želite razviti novu inovativnu aplikaciju, poboljšati svoje postojeće proizvode i usluge ili pak, proširiti svoje poslovanje na nova tržišta? Zadarska županija vam pruža priliku!

Raspisan je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje konkurentnosti poticanje konkurentnosti i razvoja IKT sektora na području Zadarske županije. Ovim programom želi se putem ciljane potpore za razvojna ulaganja, jačati konkurentnost i poticati rast IKT sektora u Zadarskoj županiji.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za: 

povećanje učinkovitosti poslovanja i konkurentnosti IKT sektora,

poticanje inovacija i ubrzanje poslovnih procesa kroz primjenu informatičke tehnologije,

poticanje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga,

edukaciju zaposlenika i povećanje efikasnosti poslovanja u IKT sektoru,

internacionalizaciju poslovanja.

“Ovim programom želimo potaknuti razvoj inovativnih IKT rješenja i ojačati konkurentnost naših poduzetnika. Vjerujem da će ovaj natječaj biti poticaj za nove ideje i projekte koji će doprinijeti razvoju naše županije”, istaknuo je župan Božidar Longin.

Informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) je širok pojam koji obuhvaća sve tehnologije koje služe za obradu, prijenos i distribuciju informacija. IKT sektor obuhvaća sve tvrtke i organizacije koje se bave razvojem, proizvodnjom, distribucijom i uslugama povezanim s računalima, softverom, internetom i drugim komunikacijskim tehnologijama. To je brzorastući sektor koji ima veliki utjecaj na naše svakodnevne živote, pokretač je inovacija i stvara brojne poslovne prilike. Informacijske i komunikacijske tehnologije alat su koji nam pomažu učiniti život lakšim i ugodnijim, kako na osobnoj, tako i na profesionalnoj razini.

“Pozivamo sve poduzetnike koji se bave razvojem informacijskih tehnologija da se prijave na ovaj natječaj. Ovo je izvrsna prilika da ostvare bespovratna sredstva i unaprijede svoje poslovanje”, poručio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Nepovratne potpore male vrijednosti dodijelit će se za realizaciju sljedećih mjera:

Mjera 1. Sufinanciranje istraživanja i razvoja novih IKT proizvoda/usluga

Mjera 2. Sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga

Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva, tvrtke koje se bave razvojem i primjenom informacijskih i komunikacijskih tehnologija, sa sjedištem i djelatnošću na području Zadarske županije.

Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 5.000,00 eura po poduzetniku. Prijave se podnose za sufinanciranje projekata koji su provedeni tijekom 2024. godine, a prihvatljivi troškovi su oni nastali u razdoblju od 1. siječnja 2024. do podnošenja prijave.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. studenog 2024. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

023/350-342 – ante.sjaus@zadarska-zupanija.hr,

023/350-437 – ante.vukasina@zadarska-zupanija.hr,

023/350-439 – marta.hordov@zadarska-zupanija.hr,

023/350-430 – bubicic@zadarska-zupanija.hr.

Ključne prednosti:

Bespovratna sredstva: Sufinanciramo do 50% vaših prihvatljivih troškova.

Širok spektar projekata: Podržavamo razvoj novih proizvoda, usluga, istraživanja i edukaciju.

Jednostavna procedura prijave: Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Tko se može prijaviti?

Subjekti malog gospodarstva sa sjedištem i poslovanjem u Zadarskoj županiji.

Rok za prijavu:

25. studenog 2024. godine

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Za područje Općine Novigrad proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane poplavom za područje Općine Novigrad. Uslijed nedavnih poplava na navedenom području prouzročena je velika materijalna šteta na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, građevinskim objektima i opremi.

Oštećeni imaju rok od 8 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode za prijavu šteta Općinskom povjerenstvu za procjenu štete na propisanom obrascu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT TEŽAK 1,8 MILIJUNA EURA / Biogradski Komunalac provodi projekt proširenja vodoopskrbe u Općini Pakoštane

Objavljeno

-

By

Projekt „Proširenje vodoopskrbne infrastrukture na vodoopskrbnom području Komunalca d.o.o., Biograd na Moru“ usmjeren je na unaprjeđenje vodoopskrbe u naseljima Vrana, Drage i Pakoštane u Općini Pakoštane.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.787.087,82 EUR bez PDV-a, a radovi su započeli u kolovozu 2023. godine, s predviđenim završetkom u prosincu 2025. godine.

Vrana i Drage

Poseban fokus stavljen je na izgradnju hidrostanice Drage 2, koja će riješiti probleme s nedostatkom tlaka u višim nadmorskim dijelovima naselja Drage. Ova hidrostanica podizat će tlak u mreži, čime će se osigurati stabilna opskrba vodom za sva kućanstva. Dovodni i odvodni vodoopskrbni cjevovodi za hidrostanicu Drage 2 bit će izrađeni u duljinama od 101 m (dovodni) i 100 m (odvodni).

Jedna od ključnih komponenti ove etape je dogradnja nove vodospreme Čelinka kapaciteta 500 m³. Uz to, projekt uključuje:

• Dovodni cjevovod za vodospremu Čelinka, duljine 29,51 m

• Opskrbni cjevovod, duljine 49,2 m

• Odvodni kolektor, duljine 154,90 m

Pakoštane i Drage

U ovoj etapi fokus je na dodatnoj izgradnji i modernizaciji infrastrukture u naseljima Pakoštane i Drage. Glavni cilj je osigurati kontinuiranu opskrbu vodom kroz dogradnju i optimizaciju postojećih sustava.

Za stručni nadzor zadužena je tvrtka Civil Engineering Consultancy d.o.o. iz Zadra, dok je izvođač radova GOLEMI, a voditelj projekta Hidroprojekt-ing d.o.o.. Ovaj projekt ima za cilj značajno povećati kapacitete postojećeg sustava vodoopskrbe izgradnjom novih vodosprema, hidrostanica i cjevovoda, čime će se omogućiti bolja opskrba potrošača vodom na području Komunalca d.o.o. Biograd na Moru.

Na vodospremi Čelinka izvedeni su armirano-betonski radovi na zidovima vodnih komora i zasunske komore. Sljedeći korak uključuje armiranje zidova vodnih komora, nakon čega će se nastaviti prema terminskom planu.

Što se tiče hidrostanice Drage 2, trenutno se odvijaju pripremni i zemljani radovi. Napravljen je podložni beton, a nastavak radova planiran je prema utvrđenom rasporedu.

Ovaj projekt proširenja vodoopskrbne infrastrukture ključan je za dugoročno osiguranje stabilne i kvalitetne opskrbe vodom u Općini Pakoštane.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu