Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Biograd Boat Show doživio najveću ekspanziju u svojoj 26-godišnjoj povijesti

Objavljeno

-


Nakon velikog uspjeha 25. jubilarne izložbe, za 2024. prijavilo se mnogo novih izlagača, a još u lipnju se pokazalo da za većinu nema mjesta, no organizatori nisu mogli samo reći ne, nemamo mjesta.
Prva ideja bila je da se katamarani presele u Gradsku luku, a uz suradnju Županijske lučke uprave i Grada Biograda na Moru to je i postalo stvarnost. Potom je u suradnji s Jadran tunom donesena odluka da se sajam proširi i na Ribarsku luku, te se stvori zona slobodnog ulaska čime se sajam približio Marini Kornati Zapad i spojio s gradskom šetnicom. Tamo će, uz luksuzne motorne jahte, biti izloženo i 20 novih automobila te drugi luksuzni lifestyle proizvodi.

Novim proširenjem sajma na Gradsku luku povećat će se veličina sajma na preko 50.000 m2 s više od 450 prijavljenih izlagača i preko 500 izloženih plovila.

Novi Croatia Luxury and Adventure Travel Show
Tijekom vikenda u dvorani D, predstavit će se novi Croatia Luxury and Adventure Travel Show s luksuznim putovanjima i avanturističkim iskustvima koja posjetiteljima sajma nude mnogo više od same vožnje brodom. Također, Hala E je udvostručena, a okolni prostor je proširen kako bi uključio više izlagača.
Legendarni zabavni program – uključit će više partyja i glazbe uživo, posebnu modnu reviju brenda Duchess, Izbor za Miss Zadarske županije za Miss svijeta, Orion vatromet, koncerte Disco Magic Banda i Soul Fingersa, kao i eksplozivne after partyje.

Premijere plovila
Mnoga će nova plovila debitirati na sajmu, uključujući svjetsku premijeru konceptnog plovila Groupe Beneteau pod nazivom Monomaran, koje je električno plovilo sa solarnim pločama s kapacitetom od 8 osoba i predstavlja radikalnu novu viziju budućnosti nautike najvećeg svjetskog proizvođač plovila za razonodu. Biograd je odabran za globalno predstavljanje ovog koncepta zbog koncentracije usko
razmaknutih otoka u njegovoj regiji, što je idealno za ovaj koncept. PDF promo materijal Monomarana te izbor drugih premijernih plovila nalazi se u privitcima.

Biograd Boat Show – “5 sajmova u jednom”
Ovogodišnje izdanje Biograd Boat Showa na jednom mjestu obuhvatio je „5 sajmova u jednom“, odnosno 26. Biograd Boat Show – izlagački sajam, 9. Biograd B2B – poslovni sajam, 8. HGK Dane hrvatske nautike kao kongresni sajam, 6. Croatia Charter Expo kao vodeći charter sajam i 1. Croatia Luxury and Adventure Travel Show, čime je na jednom mjestu povezao sve ključne segmente nautičke industrije i turizma kontinuirano doprinoseći njihovom daljnem razvoju i afirmaciji.

Spoj posla i užitka – Kongresni program 8. Dana hrvatske nautike pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore bit će najveći i najznačajniji do sada, dok će Croatia Charter Expo ponuditi čarter agencijama više od 3000 jahti za najam.

Gastronomija – Pored brojnih opcija hrane i pića, popularni Festival izvornosti ponudit će odabrani izbor najboljih domaćih proizvoda za kupnju kako bi se doprinijelo iskustvu Boat Showa

Dodaje se on-line prodaja ulaznica – Kako bi se izbjeglo dugo čekanje na kupnju ulaznica, uveo se novi elektronički sustav prodaje ulaznica koji posjetiteljima omogućuje kupnju ulaznica on-line.

Biograd Boat Show doživljaj – Biograd Boat Show jedan je od najdinamičnijih i najživljih sajmova na svijetu, s bogatim kalendarom događanja koji privlači brojne međunarodne posjetitelje. Za uspjeh sajma zaslužna je jedinstvena formula koju je osmislio organizator Ilirija d.d. koji je svoju impresivnu Marinu Kornati, hotele Ilirija Resorta, ugostiteljske objekte i zabavne sadržaje spojio u atraktivan paket “Boat Show Doživljaj”. Kad sunce zađe, izlaganje prestaje i zabava počinje uz legendarni zabavni program na licu mjesta koji se prelijeva u središte grada. U kombinaciji s intimnim i spektakularnim okruženjem Biograda, ovaj događaj pruža doista jedinstveno „boat show“ iskustvo.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Nadin: Smrtno stradao vozač traktora

Objavljeno

-

By

U nedjelju, 27. listopada oko 14.20 sati u mjestu Nadin prilikom upravljanja traktorom smrtno je stradao 80-godišnji hrvatski državljanin.

Na mjestu događaja policijski službenici su proveli očevid, a prema rezultatima očevida sumnja se da je 80-godišnjak na lokalnoj cesti upravljao neregistriranim traktorom prije stjecanja prava na upravljanje, te je u vožnji na nizbrdici iz zasad neutvrđenih razloga došlo do otkazivanja rada mjenjača uslijed čega je u nekontroliranom kretanju traktor udario u podvožnjak, pri čemu je vozač iz traktora pao na tlo te preminuo na mjestu događaja.

Nad tijelom stradalog muškaraca naložena je obdukcija, a o događaju će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno izvješće.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Ubrzajte održive promjene uz Tečaj održivosti za skipere i voditelje posade

Objavljeno

-

By

Dok se morski ekosustavi suočavaju sa sve većom degradacijom, industrije koje ovise o moru pojačavaju svoje napore u rješavanju izazova okoliša.
Organizacija Green Sail pokrenula je internetski tečaj Održivost za skipere i voditelje posade! Ovaj je tečaj osmišljen kako bi opremio nautičke profesionalce znanjem i alatima potrebnim za uključivanje održivih praksi u svoje svakodnevne operacije.
Tečaj je prvi put predstavljen u sklopu Biograd Boat Show-a, tijekom panela „Sigurnost na moru – Osvrt na nautičku sezonu 2024. i budući izazovi“ u organizaciji učilišta Adria Libar. Kako globalna pozornost na ekološku odgovornost nastavlja rasti, čarter industrija također se pomiče prema zelenijim rješenjima. Tečaj organizacije Green Sail odgovara na ovu hitnu potrebu nudeći obuku o održivoj plovidbi, gospodarenju otpadom, učinkovitosti goriva i zaštiti morskog ekosustava. Tečaj nudi rješenja iz stvarnog svijeta za smanjenje ugljičnog otiska plovila uz promicanje etičkih praksi koje štite mora.
Ovom obukom skiperi i voditelji posade ne samo da će naučiti o načinima zaštitite mora, već će također pomoći tvrtkama da se usklade sa rastućim zahtjevima potrošača za odgovornim turizmom. Prema izvješću iz 2021. 75% svjetskih putnika vjeruje da je održivo putovanje ključno i postoji pritisak da nautička industrija slijedi taj primjer. Fokusirajući se na praktične stvari, ovaj tečaj ključan je alat za poništavanje degradacije i osiguravanje dugoročnog zdravlja našeg mora.
Organizacija Green Sail udružila je snage s Pomorskim učilištem Adria Libar kako bi zajedno potaknuli edukaciju skipera i posade. Polaznici tečaja neće samo naučiti kako minimizirati svoj utjecaj na okoliš, već će steći i razumijevanje o tome kako integrirati održivost u svakodnevne operacije i potaknuti suradnike i klijente na isto. Ova suradnja naglašava predanost poticanju upravljanja okolišem u pomorskom sektoru. Timovi organizacije Green Sail i Pomorskog učilišta Adria Libar uvjereni su da će edukacijom stručnjaka iz nautičke industrije tečaj doprinijeti trajnim, pozitivnim promjenama u industriji.
Pohađanjem tečaja Održivost za skipere i voditelje posade, profesionalci će moći podići svoje djelovanje — i industriju — na novu razinu ekološke svijesti.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Na Viru provaljeno u brod

Objavljeno

-

By

U protekla 24 sata, 27./28. listopada na području Policijske uprave zadarske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljene su 2 teške krađe:

U vremenu od 20. do 26. listopada u Viru nepoznati počinitelj je provalio u brod u vlasništvu 52-godišnjeg državljanina Njemačke odakle je otuđio raznu brodsku opremu, SUP dasku te dva akumulatora s punjačima. Materijalna šteta je više stotina eura.

Noćas, 28. listopada u Zadru u Ulici Put Murvice nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio cigarete i druge razne artikle. Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena.

Policija protiv nepoznatih počinitelja podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

Evidentirano je 6 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu