Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Brlog predstavlja prvu Noć vještica u pivovari i uz plesnjak otkriva je li kuhanje piva krivo za spaljivanje vještica

Objavljeno

-

Unatoč toplim danima u listopadu, moramo priznati da je ljeto davno prošlo i očekuje se skoro zatvaranje većine sezonskih terasa u našem gradu. Povodom tog općeg zatvaranja terasa pokreće se i novi val pivskih druženja.

Ove godine zadruga Brlog po prvi puta u Hrvatskoj održava Noći u pivovari. Prvu takvu večer možete provesti već 31.10.2024 od 19h do ponoći na adresi Andrije Hebranga 6. Glavni dio programa je plesni MonsterMash naše zadarske DJ maremilin u jedinstvenoj atmosferi proizvodnog pogona uz premijeru čak dva nova piva iz linije Majstorica, inače serije limitiranih izdanja piva iz Brloga. Rasplešite čudovišta u vama!

Biti će to i prilika za popričati s kuharom piva, postaviti znatiželjna pitanja i približiti se svijetu pivarstva na mjestu gdje nastaje pivo.

Upraviteljica i suosnivačica zadruge Brlog, Ana Teskera, pripremiti će malo iznenađenje u duhu ženske pivske povijesti o kojoj se ponešto zna, ali ponešto i ne zna, a koje će upotpuniti dojam noći koju neki narodski nazivaju i noć vještica.

A crtica iz povijesti spominje motiv vještice u kontekstu kuharica piva. Više o tome potražite na stranicama Brloga, a u četvrtak dođite i uživajte u čarima prave pivovare, pogledajte kako izgleda prava vještica… tj brewerica, kako izgleda njen muški kolega i kako zvuči ‘scary music’ u tom okruženju! Zamaskirajte se ili ne, svakom prema guštu.

Noć u pivovari #2 je također najavljena već za subotu 2.11., kada ekipa Zadarski pub kviz organizira jubilarni 200-ti kviz uz roštilj (ako vrijeme dozvoli). Limitiran je broj timova pa se zainteresirani trebaju najaviti u inbox organizatora na Facebook eventu “200. Zadarski pub kviz”.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Vozač pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću

Objavljeno

-

By

U nedjelju, 27. listopada u 22.02 sati u Biogradu u Ulici dr. Franje Tuđmana došlo je do prometne nesreće koju je izazvao 25-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka.

Naime, uslijed dolaska do semaforiziranog raskrižja, zbog ne držanja potrebnog razmaka, udara u automobil zadarskih registarskih oznaka koji se nalazio ispred njega, zaustavljen poradi crvenog svjetla, a s kojim je upravljao 30-godišnjak.

Daljnjom kontrolom i alkotestiranjem vozača, kod 25-godišnjaka je utvrđena koncentracija od 2,14 g/kg alkohola u organizmu, nakon čega je uhićen i smješten u prostorije policije.

U prometnoj nesreći 30-godišnji vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Vozač u dobi od 25 godina danas je prepraćen na Prekršajni odjel nadležnog suda uz optužni prijedlog u kojem je zatraženo zadržavanje, novčana kazna od 340 eura, kazna zatvora u trajanju od 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Ponavljaču prekršaja određeno zadržavanje u zatvoru

Objavljeno

-

By

Noćas, 28. listopada u 00.05 sati u Zadru u Ulici Put biliga policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su kombi vozilo krapinskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin koji nije koristio sigurnosni pojas.

Daljnjom kontrolom utvrđeno je da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranja u prometu.

Kod vozača je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,56 g/kg.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje mu je testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu dok je izričito odbio ponuđeno vađenje krvi i urina poradi analize i vještačenja.

Nadalje je utvrđeno da vozilom upravlja u vrijeme kada mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih prekršajnih bodova i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Danas je 26-godišnjak odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog u kojem je zatraženo zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, novčana kazna od 4 380 eura, izricanje kazne zatvora u trajanju od 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Sud je okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju od 10 dana nakon čega je okrivljenik odveden u Zatvor u Zadru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Županov tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi: Sam čin pomaganja za vas je najveća moguća plaća

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin sa suradnicima priredio je u Domu Zadarske županije tradicionalni svečani prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.
Ovogodišnji laureati, njih 50, tijekom ove godine došli su do 35, 50, 75 ili 100 darivanja krvi. Osam darivateljica dalo je krv 35 puta, 29 darivatelja 50 puta, dvije darivateljice 55 puta, deset muškaraca 75 puta, dok je jedan darivatelj – Alen Šestan dao je krv okruglih 100 puta. Ukupno su, danas nagrađeni darivatelji, dragocjenu tekućinu donirali čak – 2690 puta!
Svečanosti su nazočili predstavnici Crvenog križa Zadarske županije, Gradskih društava Crvenog križa, Grada Zadra te Opće bolnice Zadar.
U svom obraćanju župan Longin je naglasio kako se svečani prijem održava već godinama kako bismo u javnosti osvijestili i dodatno istaknuli važnost onoga što, vođeni isključivo dobrotom i pozitivnim pristupom životnim izazovima čine dobrovoljni darivatelji krvi.
„Nažalost, živimo u vremenima u kojima tehnologija postupno zamjenjuje kontakte uživo. Životni tempo i svakodnevni stres nažalost nas je učinio znato manje osjetljivima na probleme i patnje drugih. Znati da u takvom svijetu postoje ljudi poput vas ulijeva nam nadu da je svijet ipak i dalje mjesto u kojem se ne zaboravljaju prave vrijednosti. Jer vi ste oni koji nesebično darujete dio sebe potpuno nepoznatoj osobi i pri tome ne tražite ništa za uzvrat. Sam čin pomaganja za vas je najveća moguća plaća“, istaknuo je župan Longin dodajući da Zadarska županija prepoznaje vrijednost aktivnosti Hrvatskog crvenog križa, među kojima je i darivanje krvi, te svake godine pruža financijsku pomoć njegovoj ovdašnjoj podružnici.
„Dragi dobrovoljni darivatelji krvi, vi ste ponos ne samo svojih obitelji, već i svih građana Zadarske županije. Stoga vam iskreno zahvaljujem, osim u svoje osobno, i u njihovo ime svjestan da nam se svima može dogoditi da zatrebamo vašu pomoć“, dodao je župan Longin.
Ovogodišnjim laureatima obratio se i predsjednik Društva Crvenog križa Zadarske županije dr. Davor Dorčić koji je uz župana Božidara Longina, pročelnika Josipa Vidova i voditeljicu Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar dr. Marijanu Nadinić uručio zahvalnice, plakete i darove.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu