Connect with us

magazin

(FOTOGALERIJA) DEBORAH DE LUCA ODUŠEVILA HRVATSKU Tisuću ljudi plesalo na zadarskom Sunset Festivalu

Objavljeno

-

Foto: Marko Edge

Prvi Zadar Sunset festival privukao je maksimalan broj posjetitelja. Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite te u dogovoru s lokalnim stožerom dozvoljen broj posjetitelja po danu je bio tisuću. Obje su večeri bile rasprodane do posljednjeg mjesta, a svi su morali imati EU Digital Covid certifikat ili negativan test.

“Festival je ispunio sva očekivanja kako publike tako i nas u organizaciji. Mjere su poštovane prema svim preporukama i to je ono najvažnije. Već danas krećemo s planiranjem i pripremom novog izdanja za koji vjerujemo da će biti još veće i programski bogatije!” – izjavio je Drago Vukelić iz BSH Events.

Lokacija tik do instalacije Pozdrav Suncu pokazala se izvrsnom. Sam zalazak Sunca bio je dirljiv prizor, slike s ovog Festivala već danas putuju diljem svijeta kao nova glazbena razglednica Zadra. Izvrsna energija i ples dugo će ostati u sjećanju svima koji su posjetili Festival koji već danas najavljuje novo izdanje 2022. godine. Talijanska techno diva Deborah de Luca opravdala je epitet jedne od vodećih DJ-ica svijeta. Svojim hitovima, ali i dobro poznatim evergreenima u svom aranžmanu razveselila je zadarsku publiku. Nju su činili posjetitelji iz čak 32 zemlje među kojim su SAD, Kanada, Njemačka i druge. Uz nju su u drugoj večeri Festivala nastupili i Andrologic, Damian Leboss i Neroa te Puff Puff-e.

„Divno smo se zabavili. Glazba je bila odlična, upoznali smo nove prijatelje iz Njemačke koje je razveselio Festival. Jako nam nedostaju ovakva događanja. Vraćamo se dogodine na ovaj divni plesni podij!“ – rekla je vesela Mare iz Zadra.

Zadar Sunset festival održao se u organizaciji BSH Events i Selected Croatia, a uz veliku podršku Turističke zajednice grada Zadra.

ZSF-by-EDGE-1

Image 2 of 20

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

(PREDIZBORNA) SUBOTNJA ŠPICA

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka
 
Nastavi čitati

magazin

FOTO / Provjerite kovanice, ova od 20 centi prodaje se i za 10.000 eura

Objavljeno

-

By

Pexels

Talijanska kovanica od 20 centi iz 2002. godine sa skulpturom talijanskog umjetnika Umberta Boccionija na stražnjoj strani mogla bi vrijediti gotovo 10.000 eura. Zato treba jako dobro paziti, da ne izmakne.

Na eBayu se za taj novčić traže visoki iznosi. Nudi se za 10.000 eura ili više, ali neke su i nešto jeftinije pa se kreću na oko 8000 eura, ali prije kupovine treba biti izrazito oprezan. Primjerice, da bi dosegnule takvu vrijednost, moraju na njima postojati tzv. tiskarske greške.

Dakle, na što treba obratiti pozornost da bi se prepoznala vrijednost kovanice?

Stručnjaci za kovanice ističu da znakovi istrošenosti nisu dovoljni da bi se kovanica klasificirala kao vrijedna.

20 centi
Pexels

Ponekad se brkaju s tiskarskim greškama, koje su prilično rijetke i povećavaju vrijednost. Kod pogrešnog utiskivanja npr. motiv je pomaknut, nedostaje natpis ili slovo, ponekad se radi o materijalnom nedostatku. Na takve posebnosti treba obratiti pozornost i kod ove kovanice.

Ako niste sigurni radi li se zapravo o vrijednom novčiću, obratite se stručnjaku. Ta osoba može procijeniti je li ponuda realna i ozbiljna.

 
Nastavi čitati

magazin

Brzi uštipci s jogurtom – hrskavi izvana, a iznutra mekani: Recept za tijesto bez kvasca i mlijeka

Objavljeno

-

By

Pixabay

Nema ništa ljepše nego kada se ujutro kućom proširi miris svježe prženih uštipaka. Ovakav doručak od tijesta vole sve generacije, a domaćice uporno traže recept koji im neće oduzeti puno vremena i koji će se lako kombinirati i sa slatkim i sa slanim namazima.

Uz to, često se događa da uštipci upiju veću količinu ulja, pa onda postaju teški za probavu.

Recept za uštipke koji vam predlažemo brz je i jednostavan za pripremu, a zahvaljujući jednom sastojku tijesto neće upiti masnoću u kojoj se prži.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 ml jogurta
  • 1 žlica rakije
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Priprema:

Umutite jaje, dodajte mu jogurt i sol po ukusu, ulijte rakiju, brašno i prašak za pecivo te sve dobro promiješajte kuhačom. Smjesa bi trebala biti gusta, ali ipak rjeđa od smjese za palačinke.

U dublju tavu ili lonac ulijte ulje ili mast za prženje i zagrijte. Žlicu premažite hladnim uljem, a zatim njome vadite uštipke i spuštajte ih u zagrijanu masnoću.

Kako uštipci ne bi iznutra bili žilavi, temperatura ploče ne smije biti na maksimumu.

Ispržene uštipke stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće, a zatim ih poslužite dok su još topli, piše krstarica.com.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu