Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“NASMIJEŠENO SUNCE” Gradonačelnik Dukić: “Turistički djelatnici nezamjenjiv su dio zadarskog turističkog imidža”

Objavljeno

-

U dvorištu palače Cedulin održana je tradicionalna svečana dodjela nagrada u akciji Gradonačelnika  Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ za turističku 2021.godinu.

Priznanja je uručio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, a prigodne poklone direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Čestitajući dobitnicima gradonačelnik Dukić naglasio je kako ovo blagdansko vrijeme donosi zbrajanje poslovnih rezultata u godini na izmaku.

– Turizam je bez dvojbe danas nezamjenjiva gospodarska djelatnost, izvozno orijentirana, koja zapošljava, donosi dodanu vrijednost i nove investicije. Pokazala je to i ova godina, nakon depresije 2020. koju smo prebrodili zahvaljujući poduzetničkoj profesionalnosti i mjerama potpora od državne do lokalne razine, kazao je gradonačelnik Dukić istaknuvši kako turizam nije samo statistika te je dodao:

– Turizam je prije svega dojam i emocija. A za pozitivan dojam je potrebna stručnost, kreativnost i motiviranost. Baš svaki kotačić tog složenog mehanizma i ove je sezone funkcionirao uhodano, a Zadar je opet bio poželjno odredište. Takvim ga oduvijek čine ljudi, prije svega oni u turističkom sektoru našeg grada. Vi, dobitnici ovogodišnjeg Nasmiješenog sunca, nezamjenjivi ste dio zadarskog turističkog imagea. S vašim i znanjem i radom svih vaših kolega, nastavljamo s pozitivnim poslovnim rezultatima i vedrim duhom.

Nagrađeni u akciji Gradonačelnika  Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ za turističku 2021.godinu:

U kategoriji najkvalitetniji ugostiteljski objekt za 2021.godinu priznanje se dodjeljuje za:

NAJBOLJI RESTORAN

Restoran „4 Kantuna“

Na frekventnoj lokaciji zadarskog Poluotoka, na mjestu nekadašnjeg najstarijeg fast fooda u gradu Nane, otvoren je novi, moderni i jako lijepi restoran naziva 4 kantuna. Restoran 4 Kantuna je vrhunski zadarski restoran s idejom vodiljom prikazivanja povijesne baštine Zadra. Njeguju koncept visoke gastronomije koja osvaja domaće i strane goste uz bogatu vinsku kartu i zato s pravom zaslužuje ovo priznanje. Blagodati jela pripremaju se u mediteranskom stilu ali ga obogaćuju i prstohvatom novih ideja tako da za što god se odlučite nećete pogriješiti. 

NAJBOLJI CAFFE BAR

Caffe bar „Marex“

Uz samu obalu u Zadru smjestio se šarmantni kafić Marex, koji na prvu osvaja simpatičnim interijerom ali i napitcima koji su oku i nepcu ugodni. Moment guštanja i uživanja možete doživjeti na terasi caffe bara Marex. Uz dugu tradiciju poslovanja cilj mu je bio stvoriti ležerno i ugodno mjesto  ispijanja kave uz more i gledati zalazak sunca – neprocjenjivo je.

NAJBOLJA KONOBA

Konoba „Tovar“

Konoba „Tovar“ je jedan od simbola Varoši. U svega desetak kvadrata njegove konobe stalo je sve: šank, stara kredenca s posuđem, minijaturna kuhinja, nekoliko visokih stolica i laktaši. Čak je ostao i bunar star nekoliko stoljeća!” „Tovar“ je uvjerljivo najmanja konoba na svijetu, s interijerom kojeg krase fotografije starog Zadra i originalni ručni radovi, Varoš kakva je nekad bila, mjesto za čuvanje vina i ulja, ali za druženja, tuge i veselja Varošana – težaka. Njeguju okuse domaće tradicionalne kuhinje te raznih specijaliteta od ribe i mesa. Konoba Tovar teži očuvanju autentičnosti i ugođaja spajajući vrhunsku kulinarsku tehniku i dušu.

U kategoriji novi suvenir nagrađuje se:

Maja Biloglav »souvenir to go«

Gospođa Maja Biloglav sasvim je slučajno osmislila genijalnu ideju – »souvenir to go«, namijenjen svim ljubiteljima vina, opuštenih večeri, plutenih čepova i našeg predivnog grada! Od plutenog čepa nakon popijene butelje vina i još nekoliko ručno rađenih i iscrtanih komadića keramike, sastavi se suvenir u obliku crkve sv. Donata. Sve ukupno pravi je suvenir koji sadrži i uspomenu, osobni doživljaj prilike u kojoj se to vino popilo.

U kategoriji najljepše uređeni izlog trgovine nagrađuje se:

Cvjećarnica „Fiorentino“u Zadru

Izrađuje jedinstvene i kreativne bukete i cvjetne aranžmane za razne prigode od svježeg, suhog i umjetnog cvijeća. Izlog cvjećarnice svojim izgledom i asortimanom mami poglede građana i doprinosi blagdanskom ugođaju grada Zadra te je stoga i proglašen najljepšim izlogom.

NAJUREĐENIJI VRT

NASADI D.O.O. – Perivoj Vrulje

Od zadarskih perivoja izvan stare gradske jezgre važan je Perivoj Vrulje zbog, kako mu i ime kaže – izvora vode. Kako je u Dalmaciji tekuća slatka voda rijetkost, ovaj perivoj ima veliku vrijednost zbog većeg broja vrulja na malom prostoru. One tvore potočiće što se pedesetak metara pred utok u more spajaju u jedan veći potok koji ne presušuje ni ljeti. Potok se ulijeva u uvalu Vrulje smještene na sjevernom dijelu luke, na njenom izlazu. Oko potoka je podignut perivoj s većim brojem biljnih vrsta. Prije nekoliko godina napravljen je i još jedan mostić. U budućnosti će se sigurno posvetiti još veća pažnja kao vrlo važnom elementu povijesne baštine, a u interesu što sadržajnije turističke ponude grada.

NAJUREĐENIJA BENZINSKA POSTAJA

Petrol, Bulevar 

U kategoriji djelatnik godine dodjeljuju se priznanja i nagrađuju:

NAJBOLJI TURISTIČKI VODIČ

Gospodin Ivica Škriljevečki

Rođen 1978. u Zagrebu, po završetku Hotelijersko-turističke škole preselio u Zadar radi studija Kulture i turizma koji je završio kao diplomirani turistički komunikolog. Licencirani turistički vodič za Zadarsku, Šibensko-Kninsku i Splitsko dalmatinsku županiju te vlasnik turističkog obrta I TRAVEL.

NAJBOLJI KUHAR

Gospodin Dario Kapović

Gospodin Dario Kapović nakon završene srednje ugostiteljske škole otišao je na razne brodove kao kuhar. Sedam god. kasnije se vraća i počinje život u Zadru. Nakon posla u Falkensteineru u Zadru put ga dalje vodi u najpoznatije zadarske restorane. Sudjelovao je na raznim gastro prezentacijama Vir Turizma diljem lijepe naše i izvan njenih granica  kuhajući u vrhunskim hotelima naša domaća autohtona jela prezentirana na moderan način  kuhanja. Danas je zaposlen u Brusketi. Za sebe kaže da je zaista sretan čovjek jer radi posao koji voli i nada se da ću ga raditi još dugo.

NAJBOLJI KONOBAR

Gospodin Ante Butić

Ante Butić, poznati zadarski konobar, barmen i ugostitelj te vrhunski poznavatelj umjetnosti miješanja pića, od kojih su mnogi i nagrađivani prestižnim svjetskim nagradama. Član udruge „back 2 basic“  koja se baviti edukacijom barmena, barista i konobara. Uz svoje profesionalno iskustvo i osobnost koja oduševljava goste omiljen je i u svojem timu te uživa u poslu kojim se bavi.

NAJBOLJI PRODAVAČ

Gospođa Tanja Nekić trgovac je s višegodišnjim iskustvom na gradskoj tržnici Zadar. Vlasnca je OPG-a Nekić Tanja. Kad trebate pomoć kod izbora svježe blitve, rajčice, krastavaca, paprike, krumpira ili  mrkva velikim povjerenjem prepustite se iskusnim savjetima i preporukama gospođe Tanje Nekić.

NAJBOLJI POLICAJAC

Gospodin Ante Mitrović

Gospodin Ante Mitrović zaposlen je u Postaji pomorske i aerodromske policije Zadar, na radnom mjestu policijskog službenika za graničnu kontrolu. Svojim radom je doprinuo podizanju ugleda policije te kvalitetno i profesionalno obavljao postavljene zadaće. Ljubazan i uljudan prema strankama, svojom učinkovitošću, znanju, komunikaciji i samostalnošću u radu, uvelike je doprinio povećanju sigurnosti turističke sezone 2021.u gradu Zadru.

NAJBOLJI ČISTAČ

Gospodin Marijan Baričević

Gospodin Marijan Baričević svojim svakodnevnim radom i zalaganjem doprinosi da ulice Zadra budu čiste i uredne a sugrađani i posjetitelji našeg grada zadovoljni njegovom čistoćom i ljepotom. Gospodin Marijan je zaposlen u Čistoći d.o.o. na radnom mjestu pometač javno-prometnih površina. Do izražaja dolazi njegova temeljitost, profesionalnost i odgovornost. Upravo zbog toga cijenjen je u svojoj radnoj sredini, a ljubaznost i komunikativnost najviše dolazi do izražaja u komunikaciji s korisnicima na terenu.

NAJBOLJI DJELATNIK TURISTIČKE AGENCIJE

Gospođa Terezija Radošević iz agencije „Romeo & Juliet“.

Gospođa Terezija Radošević je vlasnica Romeo & Juliet obrta za turizam i nekretnine. Dugogodišnji je turistički vodič za Zadarsku županiju. Šetajući zadarskim ulicama starijim više od 3.000 godina gđa. Terezija će vam pokazati cijeli spektar spomenika i skrivenih kaleta prepričavajući priče i legende. Svaki gost osjetit će puls grada iz prošlosti i današnjeg svakodnevnog života. Dugo nakon odlaska sjetit će se Zadra i zadarske šetnje.

NAJBOLJI SPASILAC NA PLAŽI

Nikolina i Luka su spasioci Hrvatskog Crvenog križa, radili su kao spasioci na plaži Kolovare u Zadru. Tijekom dežurstva uočili su osobu u moru na 50 metara od obale koja se počela utapati. Nakon uočavanja osobe u nevolji pokrenuta je akcija spašavanja. Spasioci su doplivali do unesrećene osobe, prihvatili je i doveli do obale. Obavili su brzu procjenu stanje unesrećene osobe te odmah započeli postupak oživljavanja. Spasioci su pružali prvu pomoć unesrećenoj osobi do dolaska hitne medicinske službe. Zahvaljujući brzom i pravovremenom reakcijom Nikoline i Luka spašen je ljudski život. Dobitnici su i nagrade Hrvatske turističke zajednice “Čovjek ključ uspjeha u turizmu” u kategoriji Spasilac godine za 2021.

Posebna priznanja za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone dodjeljuju se:

  • Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se: Zavod za javno zdravstvo Zadar

Za izniman doprinos uspješnoj borbi protiv Covid-19 pandemije.

  • Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se Zadar Sunset Festival

Prvi Zadar Sunset festival privukao je maksimalan broj posjetitelja. Svojim hitovima, ali i dobro poznatim evergreenima u svom aranžmanu razveselili su zadarsku publiku. Festival je ispunio sva očekivanja kako publike tako i nas. Ples i izvrsna energija su činili posjetitelji iz čak 32 zemlje među kojim su SAD, Kanada, Njemačka i druge. Zadar je dobio novu glazbenu razglednicu

  • Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se Zadar Jazz & Blues festival

Svakog ljeta u srcu sezone od 2015. godine Hrvatsko narodno kazalište Zadar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra organizira Zadar Jazz & Blues Festival. Koncerti se odvijaju na prekrasnoj otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla, s koje se pruža prekrasan pogled na uvalu Jazine, gradski most i zidine. U takvoj atmosferi predstavili su se živom svirkom poznata imena svjetske jazz i blues scene.

  • Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se „Tribute to Queen Festival“

 Tribute to Queen Festival ” je jedinstveni program sa gostovanjem vrhunskih svjetskih umjetnika. Uz najbolji europski Tribute to Queen band, “Queen Real Tribute”, iza kojih su velike turneje po Kini, Južnoj Koreji, Rusiji i gotovo cijeloj Europi, jedan od gostiju koncerta je i Michelle Luppi, član legendarnog benda Whitesnake, koji je sa Queen Real Tribute-om izveo nekoliko skladbi grupe Queen i Whitesnakea

  • Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se novinarki Ani Dobrović

Ana Dobrović je novinarka HRT-a i autorica romantično-povijesnog romana – „Plovidba kamenim brodom“. Godinama donosi na male ekrane u emisiji „More“  zanimljive reportaže o moru, podmorju i otocima. 

  • Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se Konzervatorski odjel u Zadru

Povijest zadarskih konzervatora seže u 1946. god. kada se, u tada još uvijek porušenom Zadru, osniva (od strane konzervatorskog zavoda za Dalmaciju) povjerenstvo u Zadru. Nedugo zatim, 1952.godine osnovan je Konzervatorski ured u Zadru. I napokon 1954. godine Konzervatorski odjel postaje samostalna ustanova. Novim Zakonom i ustrojstvom sredinom 90-tih i postaje Konzervatorski odjel Ministarstva Kulture.

Akcija „Nasmiješeno sunce“ kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone. Akciju provodi Gradonačelnik u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja. Provodi se s ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te naposljetku kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja i zahtjeva sadašnjeg vremena.

Nasmjesenosunce202135

Image 18 of 23

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Britanski portal raspisao se o otočiću Galešnjak / Tu je i Beyonce slavila rođendan

Objavljeno

-

By

foto: TZ Pašman

Jadran iz godine u godinu privlači sve više stranih turista, a jedna od zanimljivih lokacija koja izaziva pozornost medija, ali i slavnih je Galešnjak, otočić smješten u Pašmanskom kanalu između otoka Pašman i mjesta Turanj.

Mnogima je zanimljiv jer je u obliku srca, već je ranije zapeo za oko slavnoj Beyonce, Jay Z-ju i Michaelu Jordanu, a sada se o njemu raspisao i britanski The Mirror.

Otkrio ga Napoleonov kartograf 1806.

Otok Galešnjak, poznat i kao “Otok ljubavi”, prvi je po svom neobičnom obliku zabilježio Napoleonov kartograf Charles-François Beautemps-Beaupré, koji ga je 1806. godine uvrstio u svoj atlas dalmatinske obale”, uvod je u tekst koji je Mirror objavio o našem otočiću, a koji je dosad oduševio neke od najvećih svjetskih zvijezda i krije zanimljivu povijest, prenosi Gloria.

O njemu se zapravo ne zna puno, prije Beautemps-Beaupréovih zapisa nije spominjan, a od tada su tamo otkrivena tri ilirska grobna humka, kao i ostaci antičkih građevina. Spomenuti medij navodi i da je otok, koji je u privatnom vlasništvu obitelji Jureško, postao viralan 2009. godine nakon što je njegov jedinstveni oblik srca bio istaknut na Google Earthu, a od tada je postao jedno od omiljenih lokacija svjetske elite.

…a 2009. i Hollywood

Prisjećaju se i da je američka pjevačica Beyonce prije tri godine tamo proslavila 39. rođendan, posjetio ga je umirovljeni košarkaš i NBA zvijezda Michael Jordan, kao i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, američki milijarder Jeff Bezos. Na Galešnjaku ne postoje hoteli, luksuzne vile ili restorani, no unatoč tome svi oni pohrlili su vidjeti to čudo prirode, na kojem nema uobičajene ljetne gužve.

Kod srcolikog otočića Galešnjak bila je usidrena 96 metara duga i 200 milijuna dolara vrijedna superjahta Faith, na kojoj su ljetni odmor proveli Beyonce i Jay-Z.

Otok je dostupan i onima koji se ne nalaze na listama milijardera ili holivudskih faca, pa se iz Tkona na Pašmanu bilo tko može zaputiti na izlet brodicama koje će vas tamo prevesti. Odlična vijest za one koji žele imati vjenčanje za pamćenje je da na otoku postoji mogućnost organiziranja zaruka ili pak intimnih svadbenih ceremonija, a prošle je godine proglašen jednom od najromantičnijih lokacija na svijetu.

Prodavali se dijelovi parcela

Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru su 2019. godine otkrili da su na njemu prije više od sedam tisuća godina živjeli ljudi. Prošle godine je njegov dio bio oglašen za prodaju onima “malo” dubljeg džepa. Na stranici Index oglasi prodavao se po cijeni od deset milijuna eura, a nekoliko mjeseci kasnije cijena mu se popela na čak trinaest milijuna.

“Otok u obliku srca koji ima cca 142.000 m2, od kojih je na prodaju dio s nešto više od 30.000 m2, koji je u jednom komadu i rasprostranjuje se na više od 500 metara obale! S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja, Jeffa Bezosa, Michaela Jordana itd.”, pisalo je tada u oglasu koji danas više nije aktivan.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MORATE U SPIZU? Može. Evo kako trgovine u Zadru rade ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

od 7 do 22

EUROSPIN:

4. Gardijske Brigade 1 – od 8 do 21

HEY PARK

od 7 do 21

TOMMY

Put Bokanjca 37 – od 7 do 21

Krešimirova obala 47 – od 7 do 21

Trg pet bunara 1 – od 8 do 21

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Put Dikla 60 – od 7 do 21

Marka Marulića 7 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 21

KONZUM:

A.G Matoša 22 – od 7 do 13

Josipa Strossmayera 6 – od 7 do 13

Dalmatinskog Sabora 8 – od 7 do 13

Uvala Bregdetti 23 – od 7 do 20

Ulica bleiburških žrtava 17 – od 7 do 21

LIDL:

od 7 do 22

INTERSPAR

A. Starčevića 5a – od 7 do 21

Bleiburških žrtava 18 – od 7 do 21

Akcije Maslenica 1 – od 8 do 22

Bibinje – od 7 do 21

PLODINE

Biogradska 68 – od 7 do 22

Put Cerodola 1 – od 7 do 22

Zagrebačka 2 – od 7 do 22

SUPERNOVA:

od 9 do 22

STUDENAC:

od 7 do 21

RIBOLA

Ulica Matije Gupca 22A – od 7 do 21

Ulica Ivana Lucića 18 – od 7 do 20

Ulica Miroslava Krleže 1A – od 7 do 21

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ ZADARSKE NADBISKUPIJE: Zgrablić objavio odluku o imenovanjima i razrješenjima svećenika

Objavljeno

-

By

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić donio je u petak, 28. lipnja 2024., odluke o imenovanjima i razrješenjima svećenika u Zadarskoj nadbiskupiji. Odluke prenosimo u cijelosti.

1. Don Andrzej Jan Stepien – Imenovan pastoralnim suradnikom u župi Sv. Antuna Padovanskog u Zadru. Br. 703/2024., od 1. svibnja 2024.
– Razriješen službe župnika u župama Pohođenja BDM u Molatu, Sv. Andrije u Brguljama i Rođenja BDM u Zapuntelu. Br. 840/2024., od 28. lipnja 2024.
2. Don Tomislav Planinić – Imenovan upraviteljem župe u župama Sv. Petra na Ploči i Uznesenja BDM u Dračevcu Zadarskom. Br. 752/2024., od 27. svibnja 2024.
3. Don Ivan Perković – Razriješen službe župnika u župama Prikazanja BDM u Kistanjama, Sv. Mihovila u Erveniku i Sv. Ante Padovanskog u Nuniću. Imenovan župnikom župa Sv. Kuzme i Damjana u Polači, Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Tinju i Sv. Jurja u Rašteviću. Br. 832/2024., od 28. lipnja 2024.
4. Don Šime Žilić – Razriješen službe župnika u župama Sv. Kuzme i Damjana u Polači, Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Tinju i Sv. Jurja u Rašteviću. Imenovan župnikom župa Sv. Josipa u Obrovcu i Prikazanja BDM u Medviđi. Br. 833/2024., od 28. lipnja 2024.
5. Don Stipe Mustapić – Razriješen službe župnika u župama Sv. Luke u Kolanu i Bezgrešnog začeća BDM u Barbatu. Imenovan župnikom župa Prikazanja BDM u Kistanjama, Sv. Ante Padovanskog u Nuniću i Sv. Mihovila u Erveniku. Br. 834/2024., od 28. lipnja 2024.
6. Don Krešo Ćirak – Razriješen službe župnika u župama Sv. Josipa u Obrovcu i Prikazanja BDM u Medviđi. Imenovan župnikom župe Sv. Jurja u Viru. Br. 835/2024., od 28. lipnja 2024.
– Razriješen službe dekana Novigradskog dekanata. Br. 836/2024., od 28. lipnja 2024.
7. Don Domagoj Kelava – Razriješen službe upravitelja župe u župi Uznesenja BDM na Ravi. Imenovan upraviteljem župa u župama Uznesenja BDM u Korlatu, Sv. Ante Padovanskog u Popovićima i Uznesenja BDM u Rodaljicama. Br. 837/2024., od 28. lipnja 2024.
8. Don Mladen Protić – Razriješen službe upravitelja župe u župama Uznesenja BDM u Korlatu, Sv. Ante Padovanskog u Popovićima i Uznesenja BDM u Rodaljicama te službe župnog vikara u župi Rođenja BDM u Benkovcu. Imenovan upraviteljem župa u župama Sv. Luke u Kolanu i Bezgrešnog začeća BDM u Barbatu. Br. 838/2024., od 28. lipnja 2024.
9. Don Zdenko Dundović – Imenovan upraviteljem župe u župi Uznesenja BDM na Ravi. Br. 839/2024., od 28. lipnja 2024.
10. Don Zbigniew Jacek Korcz – Imenovan upraviteljem župa u župama Pohođenja BDM u Molatu, Sv. Andrije u Brguljama i Rođenja BDM u Zapuntelu. Br. 841/2024., od 28. lipnja 2024.
11. Don Nikola Tokić – Razriješen službe župnika u župi Sv. Ivana Krstitelja u Biogradu n/M i umirovljen. Br. 842/2024., od 28. lipnja 2024.
12. Don Jure Zubović – Razriješen službe župnika u župi Sv. Jurja u Viru. Imenovan župnikom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Biogradu n/M. Br. 843/2024., od 28. lipnja 2024.
13. Don Marko Dokoza – Razriješen službe upravitelja župe u župi Sv. Kuzme i Damjana u Banju. Br. 844/2024., od 28. lipnja 2024.
14. Don Rudi Juras – Razriješen službe pastoralnog suradnika u župi Bl. Alojzija Stepinca u Zadru te u istoj imenovan župnim vikarom. Imenovan upraviteljem župe u župi Sv. Kuzme i Damjana u Banju. Br. 845/2024., od 28. lipnja 2024.
15. Don Tin Vidov – Razriješen službe pastoralnog suradnika u župi Uznesenja BDM u Zadru i suradnika ravnatelja sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru. Imenovan tajnikom zadarskog nadbiskupa. Br. 846/2024., od 28. lipnja 2024.
16. Don Antonio Oltran – Razriješen službe pastoralnog suradnika u župi Sv. Antuna Padovanskog u Zadru te u istoj imenovan župnim vikarom. Imenovan upraviteljem župa u župama Sv. Nikole u Božavi s filijalom Zverinac, Sv. Jakova u Solinama i Sv. Ante Padovanskog u Velom Ratu s filijalom Verunić. Br. 847/2024., od 28. lipnja 2024.
17. Don Mario Karadakić – Razriješen službe vicekancelara Zadarske nadbiskupije i upravitelja župe u župama Sv. Nikole u Božavi s filijalom Zverinac, Sv. Jakova u Solinama i Sv. Ante Padovanskog u Velom Ratu s filijalom Verunić. Šalje se na poslijediplomski studij Kanonskog prava u Rim. Br. 848/2024., od 28. lipnja 2024.
18. Don Mladen Kačan – Razriješen službe župnika u župi Sv. Mihovila u Galovcu i umirovljen. Br. 849/2024., od 28. lipnja 2024.
19. Don Ante Sorić, generalni vikar – Imenovan župnikom u župi Sv. Mihovila u Galovcu. Br. 850/2024., od 28. lipnja 2024.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu