Connect with us

magazin

FOTOGALERIJA “Pila naopako” by Gesta

Objavljeno

-

DSC_6906

Image 7 of 59

Pila naopako 12.06.2022 – Kazalište na otvorenom ❤
Autor predstave i koreograf: Nena Jurišić
Režija : Sanja Grgina
Text; Hrvoje Dukić
Ton: Darko Predragović Dabi
Svjetlo : Frane Papić
Kostimi: Nataša Perović
Produkcija: RMS i Gesta tim (Adriano,Marijan, Frane)

Foto: Željko Karavida

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTO / Novi IKEA Studio za planiranje započeo s radom u Zadru

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 19. rujna, u Zadru je s radom započeo IKEA Studio za planiranje, na adresi City Park Zadar, Ulica 4. gardijske brigade 1, kojim IKEA Hrvatska želi svoja rješenja i usluge učiniti još dostupnijima i pristupačnijima što većem broju kupaca u Hrvatskoj.

U IKEA Studiju za planiranje kupcima su na raspolaganju IKEA stručnjaci za planiranje i organizaciju prostora koji će im pružiti kompletnu uslugu savjetovanja za opremanje domova te podršku u planiranju prilagođenih IKEA rješenja za dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu i kupaonicu.

“Pored planiranja i savjetovanja, kupci i posjetitelji u IKEA Studiju mogu vidjeti izložbena rješenja i inspirirati se oko uređenja doma. Ujedno mogu od naših djelatnika doznati sve o IKEA proizvodima, rješenjima i uslugama, a sve to blizu svoga doma ili mjesta na kojem rade. Zadarski IKEA Studio za planiranje dio je našega plana za dalju ekspanziju u Hrvatskoj”, rekla je prilikom otvorenja Davorka Pazanin, direktorica tržišta IKEA Hrvatska.

U novootvorenom IKEA Studiju za planiranje bit će moguća i kupovina određenog broja artikala, dok je za narudžbe dostupan cijeli IKEA asortiman koji se prodaje na hrvatskom tržištu.

Radno vrijeme bit će od ponedjeljka do subote 09:00-21:00 sati, dok će tijekom listopada, studenog i prosinca biti otvoren i nedjeljom. Za samo planiranje, koje obično traje oko dva sata, potrebno je unaprijed se naručiti putem mrežne stranice IKEA.hr.

Nakon splitskog, otvorenog prije tri godine, IKEA Studio za planiranje u Zadru drugi je u Hrvatskoj. Uz njega kupcima na raspolaganju ostaje i IKEA Dostavni centar koji posluje na adresi Murvica IK 2. U IKEA Dostavnom centru kupci će tako i dalje moći preuzeti proizvode koje su prethodno naručili putem IKEA internetske trgovine, kupili ih u robnoj kući IKEA Zagreb ili naručili nakon planiranja u novom IKEA Studiju za planiranje.

 
Nastavi čitati

magazin

Glazbena škola Blagoje Bersa: Audicija za upis u prvi razred Osnovne škole suvremenog plesa

Objavljeno

-

By

Glazbena škola Blagoje Bersa u Zadru poziva sve zainteresirane na audiciju za upis u prvi razred Osnovne škole suvremenog plesa.
 
Jesenski rok prijemnog ispita održat će se u ponedjeljak 23. rujna 2024. godine od 10:00 do 11:00 sati te od 18:00 do 19:00 sati u plesnoj dvorani škole na adresi Dr. Franje Tuđmana 24e u Zadru.

Preporučena dob za upis u Osnovnu školu suvremenog plesa je devet godina (učenici koji pohađaju treći razred u općeobrazovnoj školi).

Za dolazak na audiciju nije nužna prethodna prijava, zainteresirana djeca dolaze u navedenim terminima u pratnji jednog roditelja, potrebna oprema uključuje tajice i majicu.
 

 
Nastavi čitati

magazin

U ove gradove više se ne bi vratili: Turisti napravili popis, na njemu i hrvatski biser

Objavljeno

-

By

Pixabay

Iako je riječ o najvećim top destinacijama u Europi, zbog kojih mnogi i s drugih strana svijeta sjedaju u avion kako bi uživali u ljepotama raznih gradova, mnogi turisti smatraju ih zapravo najgorim gradovima za posjet i za njih tvrde da se više nikada ne bi tamo vratili.

Nakon što se na Redditu pojavila rasprava oko europskih gradova koje se uistinu ne isplati vratiti, nije trebalo dugo da se užare odgovori, ali i da nastane lista koja je i više nego zanimljiva, osobito jer se na njoj nalazi i jedan hrvatski grad. U odgovorima se da pronaći uistinu svega, a turisti pojedinim gradovima tepaju kako je “san za umirovljenike” ili pak “zamka za turiste”.

Bratislava, Slovačka

Unatoč dojmljivom mostu s vidikovcem, koji pomalo nalikuje na NLO, glavni grad Slovačke i nije pretjerano impresionirao one koji su sudjelovali u Redditovoj raspravi. Jedan je komentar tako bio da je riječ o “najdosadnijem gradu u kojem je ikada bio”, dok je drugi korisnik napisao kako “NLO most izgleda neobično, no nije vrijedan posebnog putovanja”.

Ima i onih koji su komentirali stanovnike Bratislave koji su im izgledali kao da im je “jako hladno pa su bili pomalo ljutiti ili depresivni”.

Milano, Italija

Možda je riječ o europskoj prijestolnici mode, no to ne znači da se Redditovim korisnicima svidio. “Nije me baš oduševio. Ne bi se žurio vratiti tamo, možda samo da prođem tuda na putu do jezera”.

Venecija, Italija

Iako godišnje milijuni i milijuni turista dolaze iz svih krajeva svijeta kako bi prošetali bajkovitom Venecijom, taj se grad ipak jednom korisniku Reddita i nije pretjerano svidio. “Nakon što sam tamo proveo pet dana, nemam potrebe vratiti se ponovno. Uistinu je nevjerojatno lijep, jedinstven i arhitektonski umjetnički grad, zbog čega mi je drago što sam ga vidio.

No, tamo je jednako tako iritirajuće kretati se uokolo, hrana nije tako dobra, kao što je u drugim dijelovima Italije, a za mene je i previše ‘turistički lažna’”.

Pexels/Ilustracija

Oslo, Norveška

Iako je Norveška većinu osvojila, njezin glavni grad, Oslo, nije ih se pretjerano dojmio. “Iako sam veliki obožavatelj Norveške, za mene je Oslo bio jako dosadan. Nikakve zanimljive arhitekture, malen i ne pruža neke pretjerane mogućnosti. Ni priroda oko njega nije nešto spektakularna, osobito kad usporedite s drugim mjestima u Norveškoj”, prenosi tportal.

Barcelona, Španjolska

Možda je riječ o najpoznatijoj španjolskoj turističkoj destinaciji, no unatoč tome Barcelona “nije svima sjela”. Jedan turist tako je napisao: “Prelijep grad i nevjerojatna hrana, no hrpa uličnih prevaranata i džepara te konstantno maltretiranje omelo je putovanje.”

I drugi korisnik Reddita se s njim složio rekavši: “Dao sam mu dvije prilike, ali i dalje osjećam isto. Preskup, a uz to ne osjećate se dobrodošlo jer vas građani trenutno ne žele vidjeti u svom gradu. Ne mogu ih kriviti, jer sve je skupo, a i neki su turisti budale, stoga pođite negdje drugdje u Španjolskoj.”

Basel, Švicarska

Smješten na obalama rijeke Rajne, Basel nije oduševio korisnika Lumpy-Rub-9125, koji je napisao: “Iako je krajolik lijep, to je vrlo dosadan grad. To je kao mjesto iz snova za umirovljenike. Grad je mrtav nakon 20 sati i nije dopušteno u predgrađu slušati glazbu nakon 20 ili 21 sat. Uz to vrlo je skupo i nemaš ništa za raditi”, prenosi tportal.

Dublin, Irska

Irski dragulj nije se pretjerano dojmio Queenoftheducks_: “Moderni Dublin je sjena onoga što je bio prije. Njegov šarm sada je toliko razvodnjen količinom uredskih blokova i multinacionalnih korpusa da se ne razlikuje previše od tolikog broja europskih gradova.”

Dublinom nije impresioniran ni jedan stanovnik Irske: “Ja sam Irac, živim u Irskoj i stvarno ne volim Dublin.”

Dubrovnik, Hrvatska

Sanjate o Dubrovniku? Ako ćete poslušati korisnika pod nazivom Auximines_minotaur naš biser je “prava noćna mora”. “Dosadno. Skupo. Osrednja hrana. Prepuno turista s kruzera i turističkih vodiča sa zastavama. Tamo zapravo ne živi lokalno stanovništvo, a i pola lokacija iz ‘Igre prijestolja’ ne postoji jer su koristili animacije.”

Pixabay/ilustracija

Atena, Grčka

Glavni grad Grčke, kažu, nije vrijedan duljeg posjeta od vikend putovanja. “Prljavo, vruće, pretrpano, sve je preskupo i ima tek nekoliko zanimljivih mjesta koje možeš vidjeti u par dana.”

Andorra la Vella, Andorra

Glavni grad jedne od najmanjih europskih zemalja nije ostavio preveliki dojam na jednog Redditora, koji je napisao: “Vrlo vjerojatno najdosadnije mjesto na kojem sam ikada bio, a bio sam na stvarno dosadnim mjestima. Išli smo ljeti pa nije bilo apsolutno ništa za raditi osim shoppinga (duty free je super ako želite kupiti skupi sat ili nešto slično). Nema značajnih kulturnih znamenitosti, muzeja ili arhitekture. Nije bilo čak ni restorana otvorenih do vremena za španjolski obrok (obično nakon 21 sat), a mi smo bili na jednodnevnom izletu.”

Firenca, Italija

Iako Firencu većina smatra jednom od najboljih europskih kulturnih destinacija, koliko se mišljenja razlikuju govori i komentar korisnika Goin_Commando_: “Ponte Vecchio je potpuno precijenjena turistička zamka u Europi. Prepuno je kioska za prodaju zlata i onda… nailazite na njega. Davidov kip vrijedi vidjeti. Možda pet minuta ako se potrudite. Uživam u umjetnosti, no sve to možete vidjeti online, uključujući virtualne obilaske.”

Pixabay/ilustracija

Brussels, Belgija

I na kraju, belgijska prijestolnica. Brussels se nije pretjerano dojmio Queenielauren: “Brussels. Puno smeća na ulicama, puno građevinskih radova posvuda i puno prosjaka i prevaranata.” S tim se komentarom složio i drugi korisnik koji je dodao: “Osjećao sam se nesigurno svo vrijeme i držao sam se tek nekoliko ulica u samom centru.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu