Connect with us

magazin

(FOTOGALERIJA) NOVO RADNO VRIJEME, NOVA PONUDA… Otkrivamo sve novosti iz Brlog Brew Bara na Voštarnici…

Objavljeno

-

1) NOVA DNEVNA OAZA ZA GUŠTANJE: BRLOG CRAFT BAR UVEO JUTARNJU SMJENU
2) NOVO RADNO VRIJEME: OD SADA U BRLOG CRAFT BAR I NA KAVU
3) NOVO OMILJENO MJESTO ZA JUTARNJU KAVU: BRLOG IMA NOVO RADNO VRIJEME
4) JUTARNJA KAVA ILI CRAFT PIVO? BRLOG CRAFT BAR UVEO NOVO RADNO VRIJEME

Poznata zadarska lokacija za sve pivopije, Brlog Brew Bar na Voštarnici od ovog tjedna radi
po novom radnom vremenu. Svi željni dobre kave, domaćih eko sokova i naravno Brlog craft
piva od sada mogu uživati na Brlogovoj terasi od 8 sati ujutro pa sve do ponoći.

Ljubitelji domaćeg craft piva već znaju za Brlog Zadružnu Pivovaru iz Zadra i njihove
maštovite i ukusne craft pive poput Plavuše i Neposlušne. Od početka ovog ljeta, ekipa iz
Brloga otvorila je i kušaonicu i bar u sklopu svoje pivovare na zadarskoj Voštarnici. Ušuškan
između nebodera i ukrašen zelenilom, Brlog Brew Bar u kratkom vremenu postao je jedno
od omiljenih mjesta Zadrana za ljetna druženja i uživanje u kvalitetnom pivu, opuštenoj
atmosferi i fora eventima te svirkama.

Mala i vrijedna ekipa iz Brloga uvijek je dosljedna svojih principa pa su tako pomno odabrali
što stavljaju u ponudu bara. Tako za djecu imaju ekološke sokove bez dodatnih šećera i
aditiva iz domaće hrvatske proizvodnje, za vinopije selekciju hrvatskog vina iz obiteljske
proizvodnje, za pivoljupce naravno nepresušne količine Brlog craft piva točenog ili u boci, a
od sada i izvrsnu kavu. Otvoreni za sve ljude vedrog duha i dobrog srca, u Brlog baru dobro
se zabavljaju i mladi i stari. Iako su eventi svedeni na minimum zbog protuepidemijskih
mjera, dobra atmosfera i dalje mami Zadrane i turiste u ovu pivsku oazu u kojoj će se
zasigurno dobro uživati i tijekom dana.

Osim što su se posvetili Brew Baru, Brlog ekipa cijelo ljeto vrijedno radi na novim i
limitiranim pivskim specijalitetima odnosno takozvanoj Small batch seriji. Tako su nedavno
izbacili i svoja dva najnovija i najneobičnija piva do sada – Ninsku Gose i Marasku Sour. Oba
su nježna i pitka sour piva, idealna za vruće ljetne dane. Dok je Ninska Gose obogaćena
koromačem i ninskom soli, Maraska Sour začinjena je domaćim maraska višnjama.
Inspirirani lokalnim namirnicama koje je Brlog ekipa ručno ubrala u okolici Zadra, ova

ograničena serija piva predstavlja neobičan spoj kiselkastih nota i slanosti, ali izrazito
ugodnu i pitku kombinaciju za pravo ljetno pivo. Ako planirate probati ove pivske delicije,
pojurite u Brlog Brew Bar što prije jer su količine ograničene, a njihova vrata otvorena su
vam od sada svakim danom od 8 ujutro do ponoći, osim nedjeljom.

A7_02324

Image 35 of 37

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert grupe Songbusters na Muraju 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

Puno se znojite? Dermatologinja otkriva da bi za to mogao biti kriv jedan proizvod koji svi koriste

Objavljeno

-

By

Pixabay

Znojenje i smrdljivi pazusi problem je s kojim se mnogi suočavaju, a kojega biste potencijalno mogli riješiti ako prestanete koristiti jedan proizvod.

U ljetnim mjesecima mnogi se počinju pretjerano znojiti što može uzrokovati neugodan tjelesni miris te zahtijeva učestalije tuširanje, piše Express.

Dermatologinja Dr Adel otkrila je kako uobičajeni proizvod koji koristimo kao dio našeg jutarnjeg rituala, pridonosi našem smradu unatoč očekivanju da će se dogoditi suprotno.

Prelazak na antiperspirant

Adel je pojasnila kako uzrok leži u dezodoransima. “Dezodoransi ne čine apsolutno ništa da vas spriječe da se znojite. Oni su doslovno samo miris koji prikriva miris vašeg znoja“, pojasnila je.

Umjesto dezodoransa, Adel preporučuje prelazak na antiperspirant, koji aktivno djeluje na smanjenje znojenja. Prema njoj, noć je najbolje doba dana za koristiti antiperspirant jer noću znojne žlijezde bolje upijaju antiperspirant što ga čini učinkovitijim.

 
Nastavi čitati

magazin

Kako znati jesu li rajčice i krastavci tretirani kemikalijama?

Objavljeno

-

By

Pexels

Kako bi se bi se voće, prije svega jabuke, sačuvalo tijekom cijele zime, često se tretira raznim kemikalijama koje i te kako mogu biti opasne po zdravlje. No, je li sigurno jesti ovakve namirnice s korom?

Da bi jabuke što duže potrajale, tretiraju se voskom, glicerinom, parafinom, kalcijem kloridom i definilom. Definil je najopasniji jer je riječ o spoju koji nastaje preradom nafte te ima tendenciju biti kancerogen, piše klix.

Što je najsigurnije?

Ako proizvode kupujete na tržnici od provjerenih prodavača i znate da ne koriste kemiju, možete jednostavno oprati koru od prljavština. Ako ih kupujete u trgovinama, preporuka je da ipak odrežete koru.

Posljedice konzumiranja namirnica koje su tretirane kemijom mogu biti veoma opasne i dovesti do trovanja. Međutim, postoji i druga strana ovog problema. Ako odrežemo koru jabuke, bacamo i glavni izvor vitamina A i C, kalcija, fosfora, željeza i korisnih antioksidansa.

Kako utvrditi prisutnost kemikalija

Ako na primjer, odsječete koru jabukue i vidite da je brzo poprimila tamnu boju, kora je sigurna za konzumaciju. Naime karcitin u kombinaciji s vitaminom C sprječava radikale da naštete tijelu.

Kako biste utvrdili da vam povrće sadrži pesticide, možete nasjeckati krastavac rajčice i pogledati kakva im je unutrašnjost. Ako primijetite žute pruge to ukazuje na moguću prisutnost štetnih kemikalija.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu