Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO/VIDEO Sve za blagdanski objed u sklopu Zadar Cooking Classa, a po dekoracije u cvjećarnicu “Mirta”

Objavljeno

-

Obzirom da su blagdanski meniji nešto svečaniji od standardnih, a samim tim i nekom možda kompliciraniji, ideju za objed za nadolazeće blagdane možete dobiti na radionicama Zadar Cooking Class-a, u sklopu manifestacije Đir po gradu.
Ove radionice već su poznate među našim sugrađanima kao vrlo interesantan način učenja novih stvari u gastronomiji, a posebno kroz mjesec prosinac kad su te radionice orijentirane upravo na blagdane.
Sve je započelo još u studenom kada je poznata blogerica Nataša Rajčević održala radionicu pod nazivom „Ususret blagdanima na veganski način“. Ovih dana održana je i zanimljiva radionica u sklopu Cooking classa – „Kućice od medenjaka“ koju su vodile Maja Draganić i Petra Marušić, a gdje su polaznici učili kako napraviti slatke božićne kućice.
Već 9. prosinca poznati zadarski kuhar Josip Vrsaljko održat će radionicu koja bi vam mogla biti odlična priprema za Badnjak, a zove se vrlo jednostavno – „Badnjak na stolu“. On će održati još jednu prigodnu radionicu i to 13. prosinca, koja će se zvati „Božić na stolu“. Na toj će radionici polaznici moći pod vodstvom vrhunskog kuhara naučiti kako pripremiti kompletan meni za božićni ručak – od predjela, glavnog jela do deserta.
Nisu zaboravljeni ni oni koji preferiraju sirove slastice jer 15. prosinca na redu je radionica sirovih slastica koju će voditi Linda Lovrinov, a na kojoj će te moći naučiti da takve slastice mogu biti jednako ukusne kao i ove druge.
Za kraj ovog predblagdanskog serijala radionica čeka vas ponovno Josip Vrsaljko koji će 20. prosinca voditi onu pod nazivom „Izrada božićnih kolačića“, gdje će svaki polaznik kući otići s oko dva kilograma tih kolačića.
A da vaš dom i posebice blagdanski stol budu prigodno dekorirani, može se pobrinuti cvjećarnica „Mirta“ zadarskih Nasada i to sve u sklopu Đira po gradu.
Ove godine jako puno je naglasak na živom zelenilu, živim jelkama, vijencima za vrata, kao i minimalizmu, kažu nam u cvjećarnici. Osim toga, vrlo se traži baršun kao dekoracija, a „in“ su i visoke svijeće, u kombinaciji sa živim zelenilom.
„Mirta“ u ponudi ima i božićnih zvijezda, ukrasa za kuću, kuglica za bor, raznih dekoracija, adventskih vijenaca. Također tu su i prigodni pokloni poput desertnih tanjura i šalica koje vam ovdje mogu i dekorativno umotati.
„Ljudi se dosta baziraju na kupnju nakon što vide nešto na internetu, pa po tome traže da im se nešto napravi. Mi jesmo cvjećarnica, ali nismo klasična jer imamo i kućnih potrepština, biljaka i orijentiramo se prema godišnjem dobu koje dolazi. Imamo široki spektar ponude koji prelazi okvire klasične cvjećarnice“, rekli su nam u „Mirti“.

Mirta-3

Image 6 of 7

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

UDRUGA SLIJEPIH: U petak gostuje Tea Vidaić

Objavljeno

-

By

U petak, 28. lipnja od 17:30 h u Udruzi slijepih Zadarske županije, na adresi Poljana Požarišće 1, Zadar gostuje kantautorica, profesorica i prijateljica ove udruge Tea Vidaić.

Moderatorica je Mirjana Mrkela, a ulaz je slobodan.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PONOS ZADRA / U petak obilježavanje 33. godišnjice osnivanja 112. brigade HV-a

Objavljeno

-

By

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim  pripadnicima 112. Brigade HV i svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za Domovinu, u petak 28. lipnja, počinje obilježavanje  značajnog događaja za Zadar i Zadarsku županiju, a to je 33. godišnjica osnivanja 112. brigade Zbora narodne garde, poslije Hrvatske vojske.

-U broju 33 ima puno simbolike. To su Isusove godine. Simboliziraju univerzalnu ljubav, odgovornost, mudrost, snagu i vječnost, kaže pukovnik Marko Čulina, prvi ratni zapovjednik i predsjednik Udruge  dragovoljaca i branitelja 112. brigade.

Čulina i ovim povodom podsjeća kako je od početka neprijateljske  agresije  do oslobođenja Hrvatske 112. brigada, najstarija zadarska brigada,  koju nazivaju i Ponos Zadra, od svojih prvih početaka u Crvenoj Luci, narasla u dobro opremljenu i osposobljenu jedinicu.

 Do 16. listopada 1991. godine brigada je imala zonu odgovornosti od Karlobaga do Stankovaca i od Velebita do vanjskih otoka, što znači obranu cjelokupnog područja današnje Zadarske županije.

Iz njenih redova stvorene su gotovo sve postrojbe Zadarskog sektora.

-U obrani i oslobođenju Hrvatske 112. brigada u potpunosti je izvršila svoj zadatak. Kroz postrojbe 112. brigade prošlo je oko 12 000 naših građana. U temelje slobodne i suverene Hrvatske ugrađeni su životi 74 gardista i 2 nestala gardista i više stotina teže i lakše ranjenih pripadnika  brigade, ističe  Marko Čulina. Uz sve braniteljice i branitelje 112 brigade, prvi ratni zapovjednik  poziva i sve građane  koji su u najtežim danima živjeli sa brigadom i za brigadu  kako bi izvršila povijesnu zadaću obrane Grada Zadra i sadašnje Zadarske županije.

– Priključite se obilježavanju  ove godišnjice da zajedno oživimo sjećanja na slavne dane i odamo počast poginulim suborcima, poručuje Čulina.

Prema programu u petak, 28. lipnja  u 9 sati na Gradskom groblju u Zadru počinje polaganje vijenaca  i odavanje počasti poginulim i nestalim braniteljima  112. brigade i svim hrvatskim braniteljima koji su dali život za Domovinu.

Isti dan u 10 sati u Sveučilišnoj kapelici Crkve sv. Dimitrija služit će se sveta misa. Sveučilište u Zadru domaćin je i izložbe Dokumenti i fotografije 112. brigade, koju će u dvorani Odjela za povijest otvoriti prof. dr. sci. Josip Faričić, rektor  Sveučilišta u Zadru. Nakon razgledanja izložbe  organiziran je i prigodni domjenak u studentskom restoranu Barbakan.

N.J./Udruga 112 HV

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PK JADERA: 39 ribica spremno za ljetne avanture

Objavljeno

-

By

24.06.2024. dvije grupe obuke neplivača su uspješno savladale program. Na finalnom testiranju 39 ribica je demonstriralo naučeno pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klupskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Fotografije sa dijela obuke i dodjele diploma možete pogledati u našoj fotogaleriji na www.pk-jadera.hr Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu. Članovi koji zbog bolesti nisu završili program biti će obaviješteni kada se mogu priključiti grupama obuke koje su startale 03.06.2024.

Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača:  Ema Batur, Anja Brzić, Adrian Buljat,  Maša Buljat,  Rita Buntić, Lea  Burčul, Jakov Čubrić, Karmen Ćosić, Gabriel Dražević, Roko Dražević, Jaxon Elmalem, Tea Gašpar, Matej Gligić, Pia Gregov, Riko  Grgurev, Ivano Grgurović, Marija Iveljić, Nera Jakušić, Marta Jurić, Luna Kolega, Toni Korlat, Sarah Kosanović, Filip Kučina, Andrija Kuman, Mauricio Majvald, Maša Mijić, Šimun Nekić, Luka Nekić, Lena Nekić, Kristian Nesteruk, Luka Perinić, Luka Petani, Luka Rigo, Ana Simičić, Jure Simičić, Katarina Šarić, Zara Škarpa,  Jakov Škunca i Pavle Tomić.

Treneri koji su provodili program: Marijan Čulina, prof., Ante Džaja, prof. i asistenti Dora Babić, Luka Čulina, Mate Molnar

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu